Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is keelontsteking

Keelontsteking, keelpijn, amandelontsteking
De keelamandelen (tonsillen) vormen een goede verdediging tegen allerlei infecties en helpen het lichaam weerstand te bieden tegen allerlei ziekteverwekkers. Het is een misvatting dat het verwijderen van de amandelen ervoor zou zorgen dat men minder vaak verkouden zou worden en minder vaak middenoorontsteking zou hebben.

Een keelontsteking (besmettelijke ontsteking van de amandelen) ook amandelontsteking, angina of keelpijn genoemd, is een acute ontsteking van de keel, die vaak beperkt blijft tot de amandelen. Het is een veel voorkomende infectie die wordt veroorzaakt door een virus of bacterie. In de loop van een keelontsteking bereikt de ontsteking, de reactie van de weefsels na agressie door een micro-organisme (virus of bacterie), soms heel de keelholte. Nochtans blijft dit gewoon beperkt tot de amandelen of ook nog, vooral dan bij kinderen van minder dan 4 jaar, tot het bovenste deel van de keel.

Verschillende vormen van keelontsteking

  • Rode keelontsteking (het slijmvlies van de binnenkant van de keel is abnormaal rood van kleur).
  • Witte keelontsteking (het slijmvlies is bedekt met een witachtig membraan).
  • Ulcereuze keelontsteking (het slijmvlies vertoont één of meer verzweringen).
Lapachol en bèta-lapachone 2 actieve inhoudsstoffen uit pau d'arco hebben positieve effecten op de gezondheid. Het zijn 2 krachtige natuurlijke ontstekingsremmers die kunnen toegepast worden bij de bestrijding van allerlei infecties zoals luchtweginfecties.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Keelontsteking natuurlijk behandelen
Pau d'arco bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit