Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht spirulina

Spirulina platensis, blauwgroene alg
Spirulina platensis

Geneeskracht van spirulina

Spirulina (blauwgroene alg) groeit in zoutrijk water en bevat B-vitamines, ijzer, jodium, L-cysteïne, L-methionine.

Spirulina is tevens rijk aan chlorofyl, het antioxidant-enzym superoxidedismutase (SOD), betacaroteen en gemengde carotenoïden (waaronder zeaxanthine).

Spirulina is een prebiotica, dat een uitstekende voedingsbodem is voor de darmflora.

Spirulina bevat fycocyanine, de inhoudsstof die spirulina een blauwe gloed geeft. Fycocyanine zou volgens bepaalde studies in aanmerking kunnen komen als een mogelijke remmer van het ontstaan van kanker.

Spirulina verbetert de vertering van lipiden (vetten), stimuleert het glucose metabolisme en ondersteunt de cardiovasculaire (hart en bloedvaten) gezondheid.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van spirulina

Spirulina bevordert de bloedvorming en helpt bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen.

Spirulina bevordert de algemene gezondheid, welzijn en conditie, geeft meer energie, ondersteunt de stofwisseling en verhoogt het prestatievermogen in sport, werk en studie en zorgt voor spierherstel na inspanning.

Spirulina ondersteund de zwangerschap en borstvoeding, dankzij de aanwezigheid van eiwitten, vitaminen (waaronder foliumzuur) en mineralen (waaronder ijzer). Een goed opneembare vorm van ijzer en bioactieve vitamine B12 zorgen voor de vorming van rode bloedcellen en optimale oxygenatie van de foetus. De uitgebalanceerde eiwitten zorgen voor een optimale ontwikkeling van de foetus en vitamine K1 en K2 voor een betere bloedstolling en sterke botten. Spirulina is een zeer rijke bron van carotenoïde antioxidanten zoals betacaroteen (provitamine A) en zeaxanthine. Spirulina is de rijkste voedingsbron uit de natuur van het belangrijke omega-6- vetzuur gamma-linoleenzuur (GLA), een essentieel vetzuur dat bijdraagt aan de gezondheid van vrouwen.

Spirulina verbetert de conditie van haren, nagels door het hoog gehalte aminozuren en BCAA's.

Spirulina zorgt voor een toename van een goede darmflora (lactobacillen).

Chlorofyl uit spirulina bezit krachtige ontgiftende eigenschappen. Het bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam. Al vele jaren wordt chlorofyl ingezet ter preventie van een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.
Spirulina helpt het lichaam sneller herstellen bij zware lichamelijke of geestelijke inspanningen, versterkt de natuurlijke weerstand, geeft meer energie, beschermd de huid tegen veroudering en rimpelvorming. Spirulina is uitermate geschikt om gewicht onder controle te houden en ter ondersteuning van een gezond dieet.

Waarvoor kan spirulina gebruikt worden

Dosering van spirulina

  • 1 tot 8 gram per dag naargelang de behandelde aandoening.
Spirulina bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van spirulina

  • Geen gevaar bij gebruik van een niet-gecontamineerd, zuiver spirulinapreparaat.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit