Doorgaan naar hoofdcontent

Chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs) natuurlijk behandelen

chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische vermoeidheidssyndroom, CVS  vermoeidheid, malaise

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba wordt gebruikt bij de behandeling van doorbloedingsstoornissen in de hersenen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen treden een verscheidenheid van klachten op, waaronder vermoeidheid.

IJzer

De eerste symptomen van langdurig tekort aan ijzer zijn zwakte, vermoeidheid en verlies van uithoudingsvermogen. IJzer speelt een rol bij de vorming van energie en het sterk houden van het immuunsysteem.

L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) verbetert de energieniveaus van de hersencellen, verhoogt het niveau van de stof acetylcholine, deze is belangrijk voor een goede stemming, geheugenfunctie en een gunstig effect op de structuur en functie van de celmembraan. Verstoringen van de membraanfunctie spelen een rol bij depressies. L-carnitine doet de cortisolgehaltes dalen en depressie bij ouderen verbeteren in veel gevallen spectaculair. Een tekort aan acetylcholine kan leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid, hypoglykemie, onvruchtbaarheid en ziekte van Alzheimer.

L-theanine

L-theanine beïnvloedt verschillende neurotransmitters in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat), deze neurotransmitters worden in situaties van stress en overbelasting aanzienlijk aangetast. L-theanine zorgt voor een toename van mentale alertheid en concentratie, mentale moeheid zal minder snel optreden. Theanine heeft beschermende eigenschappen op de hersenen. Vooral in combinatie met cafeïne zorgt theanine voor toename van mentale alertheid en focus, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt.

Magnesium

Magnesium wordt gebruikt om energie te creëren in het lichaam door het activeren van ATP (adenosinetrifosfaat) een stof die belangrijk is bij de energievoorziening van het lichaam. Dit betekent dat je zonder voldoende magnesium niet de energie hebt die je nodig hebt en gemakkelijker vermoeidheid kan ervaren.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen dat in staat is de hormonale reacties op stress te reguleren, waardoor niet alleen lichamelijke vermoeidheid aangepakt kan worden maar ook mentale vermoeidheid en de symptomen zoals hersenmist of gebrek aan concentratie.

Ribose

Ribose verbetert het energiepeil, het algemeen welbevinden, de slaapkwaliteit en mentale helderheid. Het werkingsgebied van ribose zijn de mitochondriën. Dit zijn de energiecentrales van alle spiercellen, inclusief die van het hart. Ribose verbetert het uithoudingsvermogen en gaat chronische vermoeidheid tegen.

Spirulina

Spirulina bevordert de algemene gezondheid, welzijn en conditie, geeft meer energie, ondersteunt de stofwisseling en verhoogt het prestatievermogen in sport, werk en studie en zorgt voor spierherstel na inspanning.

Ubiquinol

Ubiquinol werkt samen met L-carnitine en D-ribose, ze vullen elkaar aan en vormen samen het energietrio, hun werkingsgebied zijn de mitochondriën. Ribose is het belangrijkste grondbestanddeel van ATP (Adenosinetrifosfaat), een stof waarin een energierijke verbinding zit waardoor energie in de cel (bij alle organismen) wordt opgeslagen. L-carnitine en co-enzym Q10 werken beide in het binnenmembraan van de mitochondriën. Co-enzym Q10 draagt bij aan de energievoorziening en is bovendien een krachtige antioxidant, kan de symptomen verlichten van vermoeidheid, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), depressie, slaapproblemen (minder frequent wakker gedurende de nacht) en verbetert de hartslagfrequentie, vermindert oxidatieve stress, verbetert uithoudingsvermogen en maximale kracht en beperkt (door inspanning veroorzaakte) spierschade.

Vitamine B's

De gemeenschappelijke functies van de B-vitaminen zijn zeer belangrijk voor het functioneren van het zenuwstelsel en brengen verlichting bij gespannen mensen, gestreste en vermoeide mensen zodat men gemakkelijker de slaap kan vatten.

Vitamine D

Vitamine D tekort zorgt voor minder energie, bij mensen met chronische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld het chronisch vermoeidheidssyndroom) zijn de vitamine D waardes zeer laag.
Er zijn sterke aanwijzingen dat een verstoorde darmflora de belangrijkste boosdoener is bij het chronisch vermoeidheidssyndroom. Probiotica kan chronische vermoeidheid aanpakken door de darmflora en het immuunsysteem te herstellen.
Wat is het chronisch vermoeidheidssyndroom
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit