Doorgaan naar hoofdcontent

Vermoeidheid natuurlijk behandelen

Vermoeidheid, gebrek aan energie

Acerola

Acerola (West-Indische kers) bevat anthocyanen met ontstekingsremmende eigenschappen die hersencellen en neuronen kunnen bechermen tegen beschadigingen. Hierdoor heeft acerola de potentie om geheugenverlies tegen te gaan, de congnitieve functies te ondersteunen en vermoeidheid en pijn te verminderen.

Astaxanthine

Astaxanthine helpt bij vermoeide en pijnlijke spieren na fysieke inspanning en verbetert het uithoudingsvermogen, vetverbranding, gaat zowel mentale als lichamelijke vermoeidheid tegen, verbetert de stemming, motivatie, concentratie en helderheid van denken.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba wordt gebruikt bij de behandeling van doorbloedingsstoornissen in de hersenen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen treden een verscheidenheid van klachten op, waaronder vermoeidheid.

IJzer

De eerste symptomen van langdurig te kort aan ijzer zijn zwakte, vermoeidheid, verlies van uithoudingsvermogen, later kan anemie (bloedarmoede) ontstaan.

Guarana

Guarana werkt als een stimulerend middel en beïnvloedt de activiteit van bepaalde neurotransmitters in de hersenen om het energieniveau te verhogen.

L-carnitine

Schildklierhormonen spelen een essentiële rol bij het acetyl-L-carnitine (ALC) afhankelijke transport van vrije vetzuren in de mitochondriën. L-carnitine kan vermoeidheid verminderen bij personen met een traag werkende schildklier.

L-theanine

L-theanine beïnvloedt verschillende neurotransmitters in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat), deze neurotransmitters worden in situaties van stress en overbelasting aanzienlijk aangetast. L-theanine zorgt voor een toename van mentale alertheid en concentratie, mentale moeheid zal minder snel optreden.

Magnesium

Magnesium wordt gebruikt om energie te creëren in het lichaam door het activeren van ATP (adenosinetrifosfaat) een stof die belangrijk is bij de energievoorziening van het lichaam. Dit betekent dat je zonder voldoende magnesium niet de energie hebt die je nodig hebt en gemakkelijker vermoeidheid kan ervaren.

Panax ginseng

Koreaanse ginseng (Panax ginseng) verbetert de stresstolerantie en stressbestendigheid, is een algemeen fysische en psychische tonicum, werkt vitaliserend.

PQQ

PQQ (pyrroloquinoline quinone) werkt stimulerend in op de mitochondriën, de organel (onderdeel van een cel) die lichaamscellen voorziet van energie.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen dat in staat is de hormonale reacties op stress te reguleren, waardoor niet alleen lichamelijke vermoeidheid aangepakt kan worden maar ook mentale vermoeidheid en de symptomen zoals hersenmist of gebrek aan concentratie.

Ribose

Ribose verbetert het energiepeil, het algemeen welbevinden, de slaapkwaliteit en mentale helderheid. Het werkingsgebied van ribose zijn de mitochondriën. Dit zijn de energiecentrales van alle spiercellen, inclusief die van het hart. Ribose verbetert het uithoudingsvermogen en gaat chronische vermoeidheid tegen.

Spirulina

Spirulina bevordert de algemene gezondheid, welzijn en conditie, geeft meer energie, ondersteunt de stofwisseling en verhoogt het prestatievermogen in sport, werk en studie en zorgt voor spierherstel na inspanning.

Ubiquinol

Ubiquinol zorgt voor afname van vermoeidheid, daling van oxidatieve stress en verbetering van de mitochondriale energieproductie, verbetert het uithoudingsvermogen en maximale kracht en beperkt (door inspanning veroorzaakte) spierschade.

Vitamine B's

Stress, koffie, roken en alcohol en onze moderne voeding zorgen dat we een verhoogde behoefte hebben aan vitaminen B's. Deze vitaminen hebben betrekking op de omzetting van voedsel in energie. Vitamine B's geven lichamelijke en geestelijke energie bij vermoeidheid en bij lusteloosheid. De vitaminen werken opbeurend bij sombere gevoelens en depressie.

Vitamine B6

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de productie van hormonen zoals serotonine en noradrenaline, die factoren als stemming, energie en concentratie helpen controleren. Vitamine B6 heeft invloed op productie van zowel serotonine als GABA, belangrijke stoffen die de stemming controleren en belangrijk om depressie, pijn, vermoeidheid en angst te voorkomen.

Vitamine D

Vitamine D tekort zorgt voor minder energie, bij mensen met chronische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld het chronisch vermoeidheidssyndroom) zijn de vitamine D waardes zeer laag.

Walnoot

Walnootolie bevat veel omega 3-vetzuren die helpen bij het vormen van de zachte, vloeibare buitenlaag van cellen, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Dit is cruciaal om de beweging van neurotransmitters, zoals dopamine en serotonine, in en uit de cellen te laten stromen. Zonder voldoende van de juiste soorten vetten in uw dieet, is de geleiding van de neurotransmitters onvoldoende, waardoor men vermoeidheid kan ontwikkelen.
Ribose is de sleutel tot de productie van ATP-moleculen in het lichaam en van het energieniveau. De meest opvallende functie van ribose is dat het een belangrijke energiebron is. Ribose werkt ondersteunend bij vermoeidheid (gebrek aan energie).
Wat is vermoeidheid
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Ribose bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit