Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht L-glycine

L-glycine

Geneeskracht van L-glycine

L-glycine is een niet-essentieel aminozuur, omdat het in kleine hoeveelheden door het lichaam zelf kan worden aangemaakt, maar de aanmaak blijkt soms onvoldoende te zijn. L-glycine is een bouwsteen voor eiwitten en enzymen en daarom speelt het een rol in bijna elk proces van het lichaam.

L-glycine is het meest voorkomende eiwit in collageen en speelt hierdoor een belangrijke rol als anti-aging aminozuur. Ongeveer 1/3 van collageen bestaat uit dit aminozuur. Collageen is een belangrijk eiwit om het bindweefsel en de huid soepel en stevig te houden. Bij te weinig aan glycine, kunnen beschadigde weefsels in de huid niet worden hersteld.

L-glycine is betrokken bij de signaaloverdracht in de hersenen.

L-glycine bevordert de spiergroei, ondersteunt bij het genezen van het maagdarmkanaal en het vertraagt het verlies van kraakbeen in gewrichten en huid.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van L-glycine

L-glycine stimuleert de afscheiding van het groeihormoon, hierdoor kan het de afbraak van spiermassa en verlies van kraakbeen in de gewrichten voorkomen en kan het zorgen voor meer energie, de fysieke prestaties verbetert en mentale vermogens optimaliseren. L-glycine wordt gebruikt tijdens de biosynthese van creatine, dat spieren een directe brandstofbron biedt om schade te herstellen en om sterker terug te groeien. L-glycine helpt ook cellen van energie te voorzien dankzij de rol bij de omzetting van voedingsstoffen, het helpt spierweefsels te voeden en het uithoudingsvermogen, de kracht en de prestaties te verbeteren.

Ongeveer 1/3 van het collageen bestaat uit L-glycine en collageen, cruciaal voor het vormen van bindweefsel dat de gewrichten flexibel houden en schokken kan weerstaan en opvangen. Naarmate mensen ouder worden, is het vooral belangrijk om voldoende eiwitten (aminozuren) te consumeren om beschadigde weefsels in gewrichten te herstellen die beschadigd worden door vrije radicalen. L-glycine is essentieel is voor de vorming van flexibel kraakbeen, helpt bij het genezen van beschadigde gewrichten en kan verlies van mobiliteit en functionaliteit bij oudere volwassenen voorkomen.

L-glycine helpt bij het opnieuw opbouwen van weefsel in het spijsverteringskanaal, waardoor voedseldeeltjes en bacteriën in de darmen blijven waar ze thuishoren, zodat er geen kleine openingen ontstaan waardoor een gedeelte van de darminhoud in de bloedbaan terechtkomt. L-glycine helpt bij het vormen van 2 belangrijke stoffen waaruit de darmwand bestaat, collageen en gelatine. Hierdoor kan glycine voedselallergieën en gevoeligheid aan bepaalde voeding(stoffen) verminderen en darmaandoeningen verminderen.
Positieve effecten van glycine zijn onder meer het helpen vormen van collageen en gelatine, stoffen die belangrijk zijn voor het opbouwen van bindweefsel door het hele lichaam.

Waarvoor kan L-glycine bij gebruikt worden

Dosering van L-glycine

  • L-glycine dosis ligt tussen de 3 tot 9 gr, verdeeld over de dag. Meestal wordt er met de laagste dosis gestart en wordt geleidelijk verhoogd tot men zijn/haar ideale dosis gevonden heeft.
Glycine bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van L-glycine

  • L-glycine kent weinig bijwerkingen, hoewel er een paar meldingen zijn geweest van misselijkheid, braken, maagklachten en slaperigheid.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit