Doorgaan naar hoofdcontent

Aften natuurlijk behandelen

Aften, herpesinfectie mondzweer

Gember

Gember heeft veel toepassingsmogelijkheden, kan bijvoorbeeld een directe invloed uitoefenen op hart- en bloedvaten en zodoende de stofwisseling verbeteren, vermoeidheid en stress verminderen die in verband worden gebracht met het ontstaan van aften.

L-lysine

L-lysine werkt tegen infecties veroorzaakt door virussen, voornamelijk het herpes-virus. Dat koortslip, gordelroos en aften kan veroorzaken. Bij genitale herpes werkt l-lysine minder goed. L-lysine werkt ondersteunend bij huidklachten die samengaan met herpes-infecties.

Mirre

Mirre olie werkt infectieremmend onder andere tegen schimmels, pijnstillend op de slijmvliezen en huid en ontstekingsremmend, kan ondersteunend werken bij aften.

Probiotica

Probiotica heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vooral lactobacillusbacteriën en bifidobacteriën hebben de potentie om huidaandoeningen te verminderen zoals eczeem, psoriasis, acne, abcessen en aften.

Spilanthes

Spilanthes (ABC-kruid) werkt infectieremmend, lokaal verdovend en pijnstillend en verhoogt de bloeddoorstroming. Spilanthes houdt het mondslijmvlies gezond, helpt bij aften (mondblaasjes).

Vitamine B12

Vitamine B12 is belangrijk voor een normale celdeling, een goed functionerend immuunsysteem, een normale stofwisseling in de darmen en voor het optimaal functioneren van de hersenen en zenuwen. Een belemmering van de celdeling leidt tot verminderde aanmaak van het bloed, de huid en de slijmvliezen. Er kan bloedarmoede ontstaan (grote rode bloedcellen, macrocytose). Problemen in het immuunsysteem kunnen leiden tot een zwerende tong, aften, haaruitval, een verstoorde reuk en smaak en ontstekingen van maag en slokdarm.

Zink

Een tekort aan zink verzwakt het immuunsysteem en kan onrechtstreeks aften veroorzaken.

Wat zijn aften
Mogelijke oorzaken
Vitamine B12 bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit