Doorgaan naar hoofdcontent

Migraine natuurlijk behandelen

Migraine

DL-fenylalanine

DL-Fenylalanine (DLPA) kan worden omgezet in fenylethylamine (een krachtige stemmingsverbeteraar), dat zorgt voor vermindering van de pijnbeleving zoals bij lage rugpijn, menstruatiepijn, hoofdpijn (migraine) en fantoompijn en zorgt voor verlichting bij een depressie.

Foliumzuur

Foliumzuur (folaat) tekort kan als mogelijk symptoom hoofdpijn veroorzaken. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het terugvormen van methionine uit het schadelijke homocysteïne en kan hierdoor helpen bij bepaalde vormen van migraine.

Groot hoefblad

Groot hoefblad kan de frequentie van migraine met de helft verminderen gedurende een behandelingsperiode van 4 maanden.

Magnesium

Magnesium kan helpen de pijn als gevolg van migraine te beheersen door het vrijgeven van pijnstillende hormonen. Magnesium vermindert vernauwing van de bloedvaten, die de bloeddruk verhogen. Mensen die vaak last hebben van clusterhoofdpijn en (menstruele) migraine, blijken een tekort aan magnesium te hebben.

Moederkruid

Parthenolide een inhoudsstof van moederkruid vermindert de reactie van de gladde spieren op allerlei chemische stoffen, waardoor samentrekking van de bloedvaten en de daarop volgende verwijding vermindert. Hierdoor kan moederkruid ingezet worden om de symptomen te verminderen van migraine en hoofdpijn, waaronder pijn, misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid.

Niacine

Niacine (vitamine B3) werkt snel in op het hart en bloedvaten, het stimuleert de bloedcirculatie. Niacine is daarom inzetbaar bij de behandeling van aandoeningen die zich voordoen bij aders en slagaders en circulatiestoornissen zoals etalagebenen, ziekte van Raynaud, migraine en ziekte van Menière.

Vitamine B2

Vitamine B2 (riboflavine) lijkt het aantal migraine aanvallen aanzienlijk te kunnen verminderen, maar vermindert niet de pijn of de duur van een migraine-aanval.

Vitamine B's

Eén van de mogelijke symptomen van een tekort aan vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur is hoofdpijn. Deze vitamines spelen een belangrijke rol in het terugvormen van methionine uit het schadelijke homocysteïne, hierdoor kunnen deze vitamine B's bepaalde vormen van migraine verminderen en zelfs voorkomen.

Wat is migraine
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken

Magnesium bisglycinaat bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit