Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht gotu kola

gotu kola, gotu cola, Centella asiatica, hydrocotyle, Indische waternavel, Aziatische waternavel
Gotu kola, gotu cola, Centella asiatica, hydrocotyle, Indische waternavel, Aziatische waternavel

Geneeskracht van gotu kola

Gotu kola behoordt tot de peterseliefamilie, het bovengrondse gedeelte van de plant wordt vaak toegepast in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde. Gotu kola bevat de werkzame inhoudsstoffen zoals asiaticoside en triterpenen die ontstekingen kunnen verminderen, de bloeddruk in de aders kan normaliseren, een positieve invloed heeft op de aanmaak van collageen, de vorming van epitheel en wondgenezing versnelt.

De vlezige bladeren van gotu kola hebben een aromatische smaak en worden af en toe verwerkt in gerechten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gotu kola

Gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit en regelt keratinisatie (beschermlaag voor de huid). Gotu kola vermindert de kwetsbaarheid van haarvaten, helpt bij het verstevigen van omringende weefsels van de aders, houdt aders soepel en bevordert de bloedsomloop. Uitwendig gebruikt versterkt gotu cola de huid, verhoogt de veerkracht, werkt ontstekingsremmend en wondhelend.
Gotu kola heeft revitaliserende en verjongende eigenschappen, kan de cognitieve vaardigheden stimuleren, heeft een positief effect op de de huid doordat gotu kola de collageenproductie verhoogt, wat helpt bij het voorkomen van cellulite. Gotu kola werkt ontstekingsremmend, stimuleert wondgenezing, stimuleert de bloedcirculatie waardoor het een uitstekend geschikt is voor de bestrijding van spataderen.

Waarvoor kan gotu kola gebruikt worden

Dosering van gotu kola

  • De juiste dosis voor gotu kola is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor gotu kola vast te stellen
Gotu kola bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van gotu kola

  • In zeldzame gevallen kan zich een allergische reactie voordoen.
  • Soms kan gotu-kola misselijkheid en maagpijn veroorzaken.
  • Zelden kan gotu-kola ook leverproblemen veroorzaken.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit