Doorgaan naar hoofdcontent

Spataderen (spataders) natuurlijk behandelen

spatader, spataderen, spataders, flebitis

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Diosmine

Diosmine helpt bij het herstellen van de aderfuncties en bij het optimaliseren van de bloedsomloop. Draagt bij aan het verminderen van klachten bij veneuze insufficiëntie en bij aambeien. Zorgt ervoor dat de capillaire vaten minder fragiel en beter doorlaatbaar worden.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba verbetert de bloedcirculatie door verlaging van de bloedviscositeit (stroperigheid van het bloed) en remming van bloedklonters. Daardoor is ginkgo biloba inzetbaar bij doorbloedingsstoornissen ontstaan door vaatwandverharding, elasticiteitsverlies, bloedvatvernauwing. Ginkgo biloba bevordert de doorbloeding binnen de microcirculatie, beschermt de vaatwanden tegen beschadiging, remt aderverkalking, werkt vaatverwijdend en bloeddrukverlagend. Ginkgo biloba kent daarom mogelijke toepassingen bij winterhanden en wintervoeten, de ziekte van Raynaud, acrocyanose, spataders, etalagebenen, trombose in de hersenen (herseninfarct, beroerte), hart- en vaatziekten.

Gotu kola

Gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit en regelt keratinisatie (beschermlaag voor de huid). Gotu kola vermindert de kwetsbaarheid van haarvaten, helpt bij het verstevigen van omringende weefsels van de aders, houdt aders soepel en bevordert de bloedsomloop. Uitwendig gebruikt versterkt gotu cola de huid, verhoogt de veerkracht, werkt ontstekingsremmend en wondhelend.

Honingklaver

Honingklaver wordt toegepast bij spataderen en oppervlakkige trombose, werkt ontstekingsremmend en verbetert de doorstroming van de aders. Kan ondersteunend werken om zware en pijnlijke benen te verlichten, nachtelijke krampen te verminderen en het vasthouden van vocht (oedeem) te verminderen.

Maretak

Maretak (Viscum album) kan op de huid aangebracht worden om spataderen, zweren op de onderbenen en eczeem te behandelen. Maretak heeft pijnstillende eigenschappen en kan worden gebruikt om gewrichtspijn (reumatische en neuralgische pijn) te behandelen wanneer het in de huid wordt gewreven.

Muisdoorn

Muisdoorn is een circulatiebooster, versterkt de aderwanden, beschermt en stabiliseert de haarvaten, vermindert oedeem, vermindert de vorming van bloedstolsels en werkt bloedverdunnend. Muisdoorn heeft de potentie om aderverkalking (verharding van de slagaders), spataders, zwellingen en aambeien te voorkomen. Dit is mogelijk te wijten aan de ontstekingsremmende werking van muisdoorn, ontstekingen die in de bloedvaten worden aangetroffen en leiden tot aderverkalking.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) worden preventie gebruikt bij de behandeling van hart- en vaatziekten, beschermt het hartweefsel tegen een gebrekkige doorbloeding, reguleren onder andere de doorstroming van de onderste ledematen (benen), gaat bloedklonters tegen en remmmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders. Duizeligheid is een symptoom van doorbloedingsstoornissen in het evenwichtsorganen en/of hersenen en wordt veroorzaakt doordat de hersenen (kortstondig) te weinig bloed en zuurstof krijgen. OPC's hebben een positieve invloed op de kransslagaders, normaliseren de bloeddruk en verlagen de cholesterol.

Paardenkastanje

Paardenkastanje stabiliseert de haarvatwand, vermindert de doorlaatbaarheid van haarvaten, bevordert de bloedsomloop, versterkt de samentrekking van de aders, vermindert zwelling en ontsteking van de aderen, vermindert ophoping van vocht in ledematen en van bekkenorganen. Paardenkastanje vermindert vorming van oedeem bij overdruk in de aderen en zorgt daarnaast voor vermindering van pijn, zwaarte gevoel en kramp of jeuk in de benen.

Witte dovenetel

Vanwege de samentrekkende eigenschappen kan witte dovenetel nuttig zijn bij de behandeling van diarree, aambeien en spataderen.

Wat zijn spataderen (spataders)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Antioxidantencomplex bij bol.com

Reacties

    Powered By ConvertKit