Doorgaan naar hoofdcontent

Anuskloven natuurlijk behandelen

Anale kloven, anuskloven, aarskloven, fissuren

Gotu kola

Gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit en regelt keratinisatie (beschermlaag voor de huid). Gotu kola vermindert de kwetsbaarheid van haarvaten, helpt bij het verstevigen van omringende weefsels van de aders, houdt aders soepel en bevordert de bloedsomloop. Uitwendig gebruikt versterkt gotu cola de huid, verhoogt de veerkracht, werkt ontstekingsremmend en wondhelend.

Kamille

Vooral de etherische olie van kamille heeft bij uitwendig gebruik antibacteriële, antivirale en schimmeldodende eigenschappen bij staphylococcus aureus, bacillus subtilis, e.colis en pseudomonas aeruginosa. Kamille werkt ontstekingsremmend, ontsmettend, wondhelend, huidherstellend en jeukstillend.

Silicium

Sommige ontstekingen zijn moeilijk te behandelen, omdat sommige delen van het lichaam moeilijk doorbloed worden en daardoor de genezing moeilijk verloopt. Genezing is alleen mogelijk als de onstoken plaats voorzien wordt van bouwstoffen en zuurstof. Een gel op basis van silicium voor uitwendig gebruik is geschikt om het genezingsproces van een ontsteking te versnellen.

Smeerwortel

Smeerwortel vernieuwd en herstelt beschadigd bindweefsel en kraakbeen, werkt wondhelend, huidherstellend en slijmvliesherstellend. Remt de vorming van oedeem, voorkomt en vermindert littekenvorming en striemen. Smeerwortel is effectief bij peesklachten, ligamentklachten, spierklachten, botbreuken, wonden en kneuzingen.

Zink

Zinkzalf bevordert wondgenezing en vermindert de ernst van andere huidaandoeningen. Zink is noodzakelijk voor alle celgroei- en alle soorten processen en is daarom belangrijk element bij genezing van wonden.
De gezondheid van de huid hangt samen met de hoeveelheid silicium in de huid. Silicium komt tegenwoordig niet veel meer voor in de voeding. Enkele symptomen van silicium tekort zijn rimpels en een droge huid. Silicium is onmisbaar voor een optimale aanmaak van collageen en elastine, heeft een regeneratieve werking, bevordert de elastine en collageen van de huid en heeft tevens een hydraterende en antioxidante werking. Bamboe bevat van nature veel silicium.
Wat zijn anuskloven
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Silicium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit