Doorgaan naar hoofdcontent

Cellulite (sinaasappelhuid) natuurlijk behandelen

Cellulite, sinaasappelhuid, cellulitis

Blaaswier

Blaaswier verhoogt het metabolisme/stofwisseling en dus de vetverbranding door de schildklier te stimuleren. Kan een goed hulpmiddel zijn bij vetzucht, cellulite en obesitas (overgewicht) vooral als een traag werkend schildklier en constipatie aan de basis liggen: de afslankende werking treedt in na zo'n 14 dagen inname. Ze is langzaam, duurzaam, wordt niet gevolgd door een inhaalreactie bij stoppen, gaat niet gepaard met vermoeidheid of depressieve buien en doet enkel het vetweefsel slinken en niet het spierweefsel.

Gotu kola

Gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit en regelt keratinisatie (beschermlaag voor de huid).

Kalium

Het vasthouden van vocht (vochtretentie) is één van de belangrijkste mogelijke oorzaken van cellulite (sinaasappelhuid), dit komt door het te veel consumeren van natrium en te weing kalium. Natrium brengt voedingsstoffen in de cellen, terwijl kalium overtollig afval uit de cellen wegspoelt

Silicium

Kiezelzuur (silicium) is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt zwakke, broze nagels (die meteen afbreken), droog, dof haar en rimpels. Broze nagels zijn de eerste tekenen van een storing in het calciumgehalte en een gebrek aan silicium. Silicium gel herstelt nagels snel (2 tot 3 weken). Het verhoogt de hardheid van de nagels en maakt ze glanzender en minder breekbaar. Rimpels kunnen ontstaan omdat silicium nodig is voor het vormen van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt. Silicium heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire (het tegengaan van de schadelijke effecten van vrije radicalen) werking.

Wat is cellulite (sinaasappelhuid)
Mogelijke oorzaken
Silicium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit