Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht maitake

Maitake, Maitake D-fractie (grifrone-D), eikhaas, Grifola frondosa
Maitake, Grifola frondosa, eikhaas, champignon maitake

Geneeskracht van maitake

Maitake is een paddenstoel dat rijk is aan bioactieve stoffen en beta-glucanen dat zijn grote suikermoleculen die in de celwand van de paddenstoel voorkomen. Beta-glucanen uit maitake hebben een positieve werking op het immuunsysteem. Verder is maitake rijk aan vitamines en mineralen en heeft hierdoor een positieve invloed op het lichaam.

Met zijn lekkere, aromatische smaak is maitake een geliefde zwam in de Japanse keuken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van maitake

Maitake verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem zodat het lichaam zich naar behoren kan weren tegen elke ziekte. Maitake is werkzaam tegen de meeste virussen en bacteriën en werkt ontstekingsremmend. Kan met succes ingezet worden bij een zwak immuunsysteem, infecties, verkoudheden, bronchitis en griep.

Maitake verlaagt de bloedsuikerspiegel, werkt ondersteunend bij insulineresistentie, metabool syndroom (syndroom x), prediabetes en diabetes type 2.

Maitake verlaagt de bloeddruk bij milde tot matige hoge bloeddruk, verlaagt het gehalte aan triglyceriden en cholesterol.
Maitake bevat inhoudsstoffen die de activiteit van bepaalde cellen van het immuunsysteem verhogen, de bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte en het glucosegehalte in het bloed normaliseren en de vruchtbaarheid bevordert.

Waarvoor kan maitake gebruikt worden

Dosering van maitake

  • De juiste dosis voor maitake is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor maitake vast te stellen.
Maitake bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van maitake

  • Er worden bij de aangegeven doses geen nevenwerkingen gemeld.
  • In zeer zeldzame gevallen kan een allergische reactie optreden.
  • Bij zwangerschap en tijdens zogen: enkel op voorschrift gebruiken.

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit