Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht PQQ (Pyrroloquinoline quinone)

PQQ, Pyrroloquinoline quinone

Geneeskracht van PQQ

PQQ (pyrroloquinoline quinone) is een krachtige antioxidant en beschikt over een stabiele moleculaire structuur, waardoor het zeer effectief is bij het bestrijden van oxidatiestress

PQQ is met name effectief als het gaat om de bescherming van de mitochondriën (celstructuren) die onmisbaar zijn voor de aanmaak van energie. Naast de beschermende rol bevordert de stof eveneens de groei van nieuwe mitochondriën. Een mitochondrion (mitochondrium) is als een oplaadbare batterij van de cel en verantwoordelijk is voor het opwekken van energie.

Van nature is PQQ te vinden in moedermelk, lichaamweefsels, lichaamsvloeistoffen en in sommige voedingsbronnen. Het lichaam is in staat om een kleine hoeveelheid PQQ uit aminozuren te synthetiseren.

In de voeding komt PQQ in kleine hoeveelheden voor bij: natto, peterselie, groene thee, groene peper , oolong thee, kiwi, papaja, spinazie, wortel, miso, kool, zoete aardappel, banaan en eieren.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van PQQ

PQQ kan ondersteunend helpen om de cholesterolgehalte te verlagen en het risico op een hartaanval en een beroerte te verminderen en tegelijkertijd de gezondheid van het hart te optimaliseren.

PQQ heeft antioxiderende eigenschappen, wat kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen om celbeschadigingen en ontstekingen te voorkomen. Acute ontstekingen zijn een normale reactie van het immuunsysteem die helpen om vreemde indringers te bestrijden en het risico op infecties te verminderen. Chronische ontstekingen kunnen daarentegen een schadelijk effect hebben op de gezondheid.

PQQ verbetert de doorbloeding van de hersenen, met een mogelijke beschermende werking tegen cognitieve achteruitgang en dementie.

PQQ werkt stimulerend in op de mitochondriën, de organel (onderdeel van een cel) die lichaamscellen voorziet van energie.

PQQ verbetert de slaapkwaliteit en kan helpen om sneller in slaap te vallen.

PQQ heeft positieve effecten op het energieniveau, waardoor men gemakkelijker kan afvallen, door extra energie te leveren die nodig is om in beweging te komen.
PQQ (pyrroloquinoline quinone) heeft de potentie om de de slaapkwaliteit te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen, oxidatiestress te verminderen, de hersenfuncties te stimuleren en ontstekingen te verlichten.

Waarvoor kan PQQ gebruikt worden

Dosering van PQQ

  • Tussen de 20 tot 40 mg per dag

Welke voedingsstoffen versterken de werking van PQQ

  • Co-enzym Q10 (ubiquinol) en de actieve vorm van vitamine B12 (adenosylcobalamine) werken samen met PQQ (pyrroloquinoline quinone) synergetisch.
PQQ (pyrroloquinoline quinone) bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van PQQ

  • PQQ het best niet gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.
  • Mogelijke bijwerkingen van PQQ zijn hoofdpijn, slaperigheid en vermoeidheid.
  • Hoge doseringen zijn sterk af te raden omdat er negatieve effecten op de gezondheid kunnen optreden en in sommige gevallen levensbedreigend kunnen zijn, houdt u steeds aan de aanbevolen dosering van een deskundige.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten
    Powered By ConvertKit