Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht boswellia

Boswellia serrata, Olibanum, Indian frankincense, wierookboom
Boswellia serrata, Olibanum, Indian frankincense, wierookboom

Geneeskracht van boswellia

Gomhars (wierookhars of olibanum) van boswellia bevat het werkzame bestanddeel boswelliazuur, dat de productie van leukotriënten kan remmen, deze zijn verantwoordelijk voor het aanwakkeren van ontstekingsprocessen zoals bij gewrichtsontstekingen (artrose, artritis).

De hars van boswellia werkt zeer krachtig tegen ontstekingen, soms zelfs beter dan erkende ontstekingsremmende geneesmiddelen en dit zonder noemenswaardige bijwerkingen.

Boswelliazuur heeft een gunstige invloed op de conditie van de aderen en kan ingezet worden bij darmproblemen.

De meest bekende toepassing van boswellia zijn de wierrookstokjes.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van boswellia

Boswellia werkt ontstekingsremmend en pijnstillend doordat boswellia het immuunsysteem onderteund en de productie vermindert van cytokinen die een rol spelen in ontstekingsreacties. Boswellia verlaagt de werking van het enzym dat kraakbeen afbreekt.

Boswellia werkt ontstekingsremmend op het darmslijmvlies, vermindert zweervorming. Boswellia werkt ondersteunend bij chronische darmontstekingen zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.
Boswellia in de ayurveda (Indiase gezondheidsleer) is geclassificeerd als een fytofarmaceutisch middel in Europa. Boswellia remt het enzym (5-lipoxygenase), dat een rol speelt in ontstekingsprocessen en heeft daarom een behoorlijk ontstekingsremmende werking en heeft een gunstige invloed op de gewrichten, op de hersenen en op het darmstelsel.

Waarvoor kan boswellia gebruikt worden

Dosering van boswellia

  • Tussen de 100 mg tot 1000 mg per dag, studies hebben aangetoond dat de pijn binnen 1 tot een paar weken vermindert en de bewegelijkheid van de gewrichten verbetert.
Boswellia bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van boswellia

  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen. Neem het niet bij maagklachten of bij gebruik van anti-maagzuur tabletten. Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, zuurbranden en/of diarree. Niet samen met NSAID's innemen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten
    Powered By ConvertKit