Doorgaan naar hoofdcontent

Amyotrofische laterale sclerose (ALS) natuurlijk behandelen

Amyotropische laterale sclerose, ALS, ziekte van Lou Gehrig

ALS op natuurlijke wijze behandelen

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Alfaliponzuur

Alfaliponzuur verlaagt de plasmaspiegels van matrix metalloproteïnase-9 (MMP-9) en van soluble intercellular adhesion molecule-1 (sICAMP-1) en wordt goed verdragen. Matrix metalloproteïnases zijn enzymen die betrokken zijn bij de afbraak van de extracellulaire matrix. Ze spelen onder andere een rol bij multiple sclerose (MS) en amyotrofische laterale sclerose (ALS) door het vergroten van de permeabiliteit van de bloedhersenbariëre en de afbraak van de myelineschede om de zenuwvezels, waardoor de prikkelgeleiding wordt verstoord. sICAMP-1 interfereert met immunologische processen in het lichaam.

Creatine

Creatine werkt spierversterkend bij neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotrofische laterale sclerose (ALS), door onder andere de celmembranen te versterken. Het vermindert ook de giftige werking van glutamaat in de hersenen, waardoor de overlevingstijd wordt verlengd.

EGCG

EGCG (EpiGalloCathechineGallaat) beschermt zenuwcellen, vooral cellen die lichaamsbewegingen controleren en die ten prooi vallen aan een bovenmatige werking van glutamaat. EGCG kan het risico op neurodegeneratieve ziekten verkleinen.

L-glutathion

L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpt beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotrofische laterale sclerose (ALS).

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) werken ondersteunend bij aandoeningen van het zenuwweefsel zoals multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose (ALS), ziekte van Parkinson en ziekte van Alzheimer.

Panax ginseng

Koreaanse ginseng (Panax ginseng) verhoogt de activiteit van het SOD-enzym en kan de apoptose (is het proces van geprogrammeerde celdood) van zenuwcellen en schade aan de membranen voorkomen. Dit alles remt de toename van amyotrofische laterale sclerose (ALS) af.

Pycnogenol

Pycnogenol remt het de werking van eiwit splitsende enzymen die in het lichaam vrijkomen bij ontstekingsprocessen en die de celmembranen beschadigen. Het beschermt de cellen ook tegen de giftige eigenschappen van glutamaat.

Pterostilbeen

Pterostilbeen beschermt de zenuwcellen tegen de giftige eigenschappen van glutamaat. Daarbij komt nog dat resveratrol de activiteit van het lichaamseigen enzym SOD (SuperOxideDismutase is één van de allerkrachtigste antioxidant enzym) versterkt en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress en apoptose (geprogrammeerde celdood).

Ubiquinol

Ubiquinol blijkt de symptomen te kunnen verzachten. De aanwezige co-enzym Q10 bij amyotrofische laterale sclerose (ALS) patiënten zijn veelal geoxideerd. Het vermogen om Co-enzym Q10 te produceren neemt af met het ouder worden, omdat het lichaam steeds minder goed in staat is om co-enzym Q10 om te zetten in ubiquinol (de geoxideerde vorm van co-enzym Q10), ubiquinol hoeft niet meer in het lichaam te worden omgezet, het nemen van ubiquinol wordt geadviseerd boven co-enzym Q10, vooral bij ouderen. Ubiquinol is een molecuul dat voorkomt in mitochondriën die een cruciale rol spelen bij het produceren van energie voor het lichaam. Ubiquinol kan het gehalte aan antioxiderende enzymen verhogen.

Vitamine B12

Lage vitamine B12-waarden komen voor bij beschadigde perifere zenuwen, wat kenmerkend is bij Amyotrofische laterale sclerose (ALS) -patiënten.

Zink

Zink vermindert de ernst van een beschadigt zenuwstelsel en beschermt de neurocellen bij Amyotrofische laterale sclerose (ALS). Een te hoge zinksuppletie houdt de absorptie van koper tegen, wat anemie tot gevolg kan hebben.
L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpen beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotrofische laterale sclerose (ALS).
Wat is amyotrofische laterale sclerose (ALS)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit