Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht walnoot

Walnootolie
Walnoot, Juglans regia, okkernoot, walnuts

Geneeskracht van walnoot

In vergelijking met de meeste andere noten, die enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevatten, zijn walnoten (walnootolie) uniek omdat ze rijk zijn aan n-6 (linoleaat) en n-3 (linoleaat) meervoudig onverzadigde vetzuren.

Walnoten bevatten meerdere gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen, zoals een lage lysine - arginineverhouding en een hoog gehalte aan, foliumzuur, vezels, tannines en polyfenolen. Vooral de grote hoeveelheid omega 3-vetzuren in walnoten zijn een pluspunt.

Omega 3-vetzuren zijn niet alleen nuttig voor de gezondheid van het hart en de hersenen, maar ook voor het bestrijden van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsomloop, geheugen, hersenen en controle van de bloedsuikerspiegel.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van walnoot

Walnootolie bevordert de inwendige reiniging en kan gebruikt worden tegen darmparasieten.

Walnootolie bevat veel omega 3-vetzuren die helpen bij het vormen van de zachte, vloeibare buitenlaag van cellen, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Dit is cruciaal om de beweging van neurotransmitters, zoals dopamine en serotonine, in en uit de cellen te laten stromen. Zonder voldoende van de juiste soorten vetten in het dieet, is de geleiding van de neurotransmitters onvoldoende, waardoor men gevoelens en gedachten kan ontwikkelen van toenemende angst, chronische stress, onbedwingbare honger, vermoeidheid, stemmingswisselingen en depressies.

Walnootolie ondersteund het geheugen en gedachtenverwerking en vertraagd de cognitieve achteruitgang. Walnootolie verbetert de geleiding van de neurotransmitters, beschermd tegen schade en verbetert de zenuwen die het metabolisme regelen.

Walnootolie bevat alfalinolzuur en een unieke vetzuursamenstelling die helpen bij de gezondheid van hart en bloedvaten door de bloedvaten schoon te houden, de bloedsomloop te verbeteren, het cholesterolgehalte in evenwicht te houden en ziekteveroorzakende ontstekingen te verlagen.

Walnootolie bevat veel omega 3-vetzuren en kunnen daardoor gebruikt worden voor een natuurlijke behandeling bij ADHD en andere ontwikkelingsproblemen.
Walnootolie bevat een grote hoeveelheid essentiële vetten, met een aanzienlijke hoeveelheid alfalinoleenzuur (plantaardige omega-3 vetzuur).

Waarvoor kan walnoot gebruikt worden

Dosering van walnoot per dag

  • De juiste dosis voor walnootolie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, gezondheid en verschillende andere omstandigheden. Momenteel is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor walnootolie te bepalen.

Bijwerkingen en waarschuwingen walnoot

  • Uitwendig gebruik kan huidirritatie of huidontsteking veroorzaken. Bij inwendig kan walnoottinctuur milde maagdarmklachten veroorzaken en heeft mogelijk een vaatvernauwend effect.
Voedingssupplementen

Index

    Reacties

      Powered By ConvertKit