Doorgaan naar hoofdcontent

Ahloorhydrie (te weinig maagzuur) natuurlijk behandelen

Achloorhydrie, te weinig maagzuur, zwakke maag

Betaïne HCL

Betaine HCL (betainehydrochloride) wordt toegepast om de concentratie van maagzuur in de maag te verhogen, maagzuur dat nodig is om de voeding af te breken. Als we ouder worden en ook door chronische stress kan de hoeveelheid maagzuur in de maag negatief beïnvloeden. Te weinig maagzuur kan leiden tot constipatie, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsklachten. Zelfs brandend maagzuur kan het gevolg zijn van maagzuurtekort omdat het in plaats van het voedsel te verteren op het voedsel komt te liggen.

Gember

Gemberwortel prikkelt de warmtegevoelige receptoren van de maag, fungeert als drager en optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen (de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen nemen toe). Deze eigenschap van gember zorgt dat de maag minder snel geïrriteerd raakt en spijsverteringsklachten zoals darmkrampen verminderen. Gember reduceert maagwandontstekingen, beschermt en hersteld de maagslijmvlies.

Grote engelwortel

Grote engelwortel (Angelica archangelica) bevordert maagwerking en afscheiding van maagsappen, werkt ontstekingsremmend op maag en darmen, werkt krampwerend op maag en darmen, bevordert de eetlust en helpt zeer goed bij een vol gevoel in de maag.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon. Kamille kan zweervorming helpen voorkomen en kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.

Malrove

Malrove heeft een zeer bittere smaak, als bitter tonicum verhoogt malrove de eetlust en ondersteunt het de functie van de maag. De smaak van bittere kruiden helpen om de productie van speeksel en maagsappen te verhogen, deze cruciale lichaamsvloeistoffen zijn zeer belangrijk om het voedsel af te breken en te verwerken.

Probiotica

Probiotica helpt bij het herstel van de microbiële flora in de gehele darm, heeft een stimulerende werking op de darmperistaltiek (knijpende beweging van het maag-darmstelsel dat ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt). Een tekort aan gezonde darmbacteriën (probiotica) en teveel ziekteverwekkende bacteriën in het maagdarmkanaal kan leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Een goede vertering verhoogt de opnamen van voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen, verbetert tevens de voedselintolerantie en remt de vorming van toxines en andere belastende substanties in de darmen. Hierdoor verminderen bijhorende klachten zoals opgeblazen gevoel, winderigheid, maagpijn, maagwandontsteking, buikpijn, moeilijke stoelgang, diarree en vermoeidheid, prikkelbaar darmsyndroom en kolieken.
Zinlori is een moleculaire combinatie van L-carnosine en zink, dat wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, spijsverteringsproblemen en infecties met de Helicobacter pylori. De combinatie zink/L-carnosine heeft het vermogen om schade aan maagslijmvliescellen te voorkomen die ontstaat door radicalen, beschermt tegen oxidatiestress en tegen schade die ontstaat door alcohol en sommige medicijnen.
Wat is achloorhydrie
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit