Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht malrove

Malrove, Marrubium vulgare, witte malrove, andoorn, longekruid, white horehound
Marrubium vulgare, witte malrove, andoorn, longekruid, white horehound

Geneeskracht van malrove

Zowel de bloemen als de bladeren van malrove bevatten de inhoudsstoffen vitamine C, etherische oliën, flavonoïden (pigerine, apigerine 7-glycoside, luteoline, luteoline 7-glycoside, quercetine 3-glycoside en quercetine 3-rhamnoglycoside), alkaloïden, bitter lacton, saponine, sterolen, tannines, monoterpenen en diterpenen.

Zwarte malrove (Ballota nigra) is de geurigere variant van de witte malrove. Net als de witte malrove behoort het tot de muntfamilie en heeft het een aantal vergelijkbare medicinale toepassingen.

De etherische olie van malrove lijkt antibacteriële, schimmelwerende en kankerbestrijdende eigenschappen te hebben.

Malrove heeft de potentie om slijmafscheidingen te kunnen verdunnen, spasmen in maag en darmen te verminderen en zwellingen (ontsteking) te verminderen.

Malrove wordt soms op de huid aangebracht bij huidbeschadiging, zweren en wonden.

Malrove-extracten worden gebruikt als smaakstof in voedsel en dranken en als slijmoplossend middel in hoestsiropen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van malrove

Malrove bevat de inhoudstof marrubiïne dat het vermogen bezit om slijmoplossend te werken. Malrove kan hoestaanvallen verminderen door het slijm die in de luchtwegen vastzitten te verdunnen. Bovendien heeft malrove krampstillende en pijnstillende effecten dat ook helpt om de hoest te temperen.

Malrove heeft een zeer bittere smaak, als bitter tonicum verhoogt malrove de eetlust en ondersteunt het de functie van de maag. De smaak van bittere kruiden helpen om de productie van speeksel en maagsappen te verhogen, deze cruciale lichaamsvloeistoffen zijn zeer belangrijk om het voedsel af te breken en te verwerken.
Malrove is een bitter kruid dat tot de muntfamilie behoort, niet zo bekend als sommige andere kruidengeneesmiddelen, maar wel een probaat middel tegen veelvoorkomende ademhalingsproblemen zoals hoesten en spijsverteringsklachten zoals indigestie.

Waarvoor kan malrove gebruikt worden

Dosering van malrove

  • De juiste dosering van malrove hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd, de gezondheid en aandoeningen. Op dit moment is er niet genoeg wetenschappelijke informatie om de juiste dosering voor malrove te bepalen. Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd veilig zijn en dat de juiste doseringen heel belangrijk zijn.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van malrove

  • Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
  • Malrove moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij een maagzweer of maagontsteking, aangezien malrove de maagzuur kan verhogen.
  • Malrove wordt niet aanbevolen voor mensen met de ziekte van Parkinson of schizofrenie.
  • Malrove wordt als veilig beschouwd, in grote hoeveelheden ingenomen kan malrove braken veroorzaken.
  • Plaatselijk gebruik kan soms contacteczeem veroorzaken.

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit