Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht serrapeptase

Serrapeptase

Geneeskracht van serrapeptase

Serrapeptase is een proteolitisch enzym (enzym dat eiwitten kan oplossen) door de Serratia-bacterie wordt aangemaakt. Deze bacterie komt voor in het darmkanaal van de zijderups met ontstekingsremmende eigenschappen. De ontstekingsremmende eigenschappen van serrapeptase komen overeen met die van salicylaat, ibuprofen en niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's). Net als andere proteolytische enzymen helpt serrapeptase eiwitten af te breken in kleinere moleculen.

Serrapeptase ruimt dood weefsel op, zo kan de zijderups zich van zijn cocon ontdoen. Onder deze dode weefsels die door serrapeptase worden opgeruimd verstaan we ook bloedpropjes, vezels waaruit de aanslag in de aderen bestaat, eventuele cystes en ophoping van vocht en vuil die kan optreden rond weefsel wanneer er een blessure optreedt.

Serrapeptase werkt pijnstillend, maar hoewel het kan helpen om pijn te verminderen, werkt serrapeptase anders dan veel andere ontstekingsremmende en pijnstillende middelen. Serrapeptase vermindert ontstekingen door de beweging van immuuncellen te vergemakkelijken en het aantal lymfocyten op de plaats van een ontsteking te reguleren.

Ontstekingen zijn natuurlijke reacties van het lichaam op verwondingen, auto-immuunziekten of infecties en is ook een belangrijk onderdeel van veel fysiologische aandoeningen die pijn veroorzaken. Enzymgebaseerde ontstekingsremmende medicijnen krijgen de voorkeur boven conventionele, op chemicaliën gebaseerde medicijnen die pijn verminderen, omdat ze over het algemeen beperkte bijwerkingen hebben. In Japan wordt serrapeptase beschouwd als middel tegen ontstekingen en pijn bij uitstek.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van serrapeptase

Serrapeptase is effectief bij het reguleren van de migratie van immuuncellen naar ontstoken en beschadigde weefsels, zodat het weefsel teruggebracht kan worden naar een gezonde toestand en om de homeostase te behouden. Serrapeptase lijkt gedeeltelijk te werken door cyclo-oxygenase (COX) af te breken. Cyclo-oxygenase is een enzym dat verantwoordelijk is voor het produceren van verschillende ontstekingsmoleculen. Serrapeptase kan ook pijn verminderen door de afgifte van bradykinine in beschadigd weefsel te blokkeren, wat leidt tot een pijnreactie.

Serrapeptase heeft het potentieel om het risico op atherosclerose (aderverkalking) en hartaandoeningen te verlagen. Serrapeptase heeft fibrinolytische eigenschappen. Dat betekent dat het kan helpen de vorming van bloedstolsels te voorkomen. Een manier om dit te doen, is door het bloedstollingsmolecuul fibrine af te breken. Omdat het kan helpen bij het verwijderen van afzettingen, zoals die gevormd door overtollig calcium en het bestrijden van ontstekingen, kan serrapeptase ook nuttig zijn bij het voorkomen van beroertes.

Dankzij de caseïnolytische eigenschappen kan serrapeptase helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en het voorkomen van infecties. Het is aangetoond dat serrapeptase wondgenezing en wondreiniging ondersteunt en kan brandwonden en trauma aan de huid sneller helpen herstellen.

Serrapeptase kan de accumulatie van neutrofielen verminderen. Neutrofielen zijn witte bloedcellen die vrijkomen uit het immuunsysteem als reactie op een infectie. Overmatige ophoping van neutrofielen in de longen kan het slijm dikker maken en de symptomen van de oren, neus en keel verergeren.

Serrapeptase kan effectief zijn om auto-immuunziekten te behandelen, zoals reumatoïde artritis. Er wordt aangenomen dat serrapeptase het unieke vermogen bezit om dood en beschadigd weefsel op te lossen, gecreëerd als een bijproduct van de genezingsreactie van het lichaam, zonder levende weefsels te beschadigen.

Serrapeptase speelt mogelijk een rol bij het moduleren van bepaalde factoren die de ziekte van Alzheimer kenmerken. Serrepeptase veroorzaakt een significante afname in de expressieniveaus van bepaalde genen die verband houden met de ziekte van Alzheimer in de hersenen.

Serrepeptase kan zwellingen na verwondingen en operaties aanzienlijk verminderen.
Serrapeptase is een enzym dat door de serratia-bacterie wordt uitgescheiden en voorkomt in het darmkanaal van de zijderups. Serrapeptase heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Waarvoor kan serrapeptase gebruikt worden

Dosering van serrapeptase

  • Dosering van serrapeptase hangt af van de aandoening die wordt behandeld, evenals de medische geschiedenis, lichaamsgrootte en leeftijd.
  • Dosering bij volwassenen variëren van ongeveer 10 tot 60 mg per dag (meestal tussen 15 en 30 mg per dag om effectief te zijn).
  • Dosering van ongeveer vijf milligram kunnen echter ook nuttig zijn om licht ongemak te verminderen.
  • Aangeraden is om serrapeptase op een lege maag in te nemen, meestal 's morgens vroeg of tussen de maaltijden door. Wacht na het eten, ten minste 2 uur voordat u serrapeptase inneemt.
Serrapeptase bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van serrapeptase

  • Over het algemeen wordt serrapeptase goed verdragen
  • Wordt naast serrapeptase ook andere medicijnen zoals antibiotica ingenomen, raadpleeg dan een deskundige om mogelijke interacties te voorkomen
  • Huidontsteking en verspreiding van infecties of huiduitslag
  • Misselijkheid
  • Mogelijk verhoogd risico op bloedingen en blauwe plekken, vooral in combinatie met geneesmiddelen zoals warfarine, clopidogrel en aspirine
  • Mogelijk verhoogd risico op infecties, zoals blaasontsteking
  • Spierpijn en gewrichtspijn
  • Spijsverteringsproblemen
  • Verhoogd risico op longontsteking
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit