Doorgaan naar hoofdcontent

Spierkrampen natuurlijk behandelen

Beenkrampen, spierkrampen, voetkrampen

Bergthee

Bergthee (wintergreen) zalf, -gel of -olie verbetert lokaal de circulatie van het bloed, regelmatige masseren met bergthee-olie kan een betere bloedcirculatie genereren.

Calcium

Calcium is betrokken bij het vrijkomen van neurotransmitters in de hersenen die nodig zijn voor een goede prikkelgeleiding van de zenuwen naar de spieren en activeert bepaalde eiwitten in het lichaam die nodig zijn voor het bewegen en samentrekken van de spieren. Calcium helpt ook bij de controle en het vrijgeven van glucose in de bloedbaan, die door de spieren wordt gebruikt als brandstof. Calcium en magnesium hebben samen een spierverslappende werking.

Kalium

Kalium vermindert spierkrampen en verbetert de spierkracht. Spierzwakte, spierpijn en spierkrampen zijn veel voorkomende bijwerkingen van lage kaliumspiegels. Dit komt vooral voor wanneer atleten uitgedroogd raken.

Kamille

Etherische olie van kamille heeft een bijzonder relaxerende uitwerking op de spieren.

Magnesium

Magnesium is een natuurlijke ontkramper omdat het een belangrijke rol speelt bij neuromusculaire signalen en spiersamentrekkingen en werkt samen met calcium voor een goede prikkelgeleiding van de zenuwen naar de spieren. Samen hebben ze een spierverslappende werking. Magnesiumolie werkt relaxerend op spieren en zenuwen en kan zodoende spierspanning verminderen en bijdragen aan een betere slaap en minder spierkrampen.

Marjolein

Marjoleinolie is zeer effectief bij het verlichten van spanningen, ontstekingen en werkt kalmerend. Marjolein kan helpen de pijn te verminderen die vaak gepaard gaat met spierstijfheid, spierkrampen en spanningshoofdpijn.

MSM

Tekort aan MSM (methylsulfonylmethaan) zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM gel of crème helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures.

Paardenkastanje

Paardenkastanje stabiliseert de haarvatwand, vermindert de doorlaatbaarheid van haarvaten, bevordert de bloedsomloop, versterkt de samentrekking van de aders, vermindert zwelling en ontsteking van de aderen, vermindert ophoping van vocht in ledematen en van bekkenorganen. Paardenkastanje vermindert vorming van oedeem bij overdruk in de aderen en zorgt daarnaast voor vermindering van pijn, zwaarte gevoel en kramp of jeuk in de benen. Paardenkastanje werkt tegen nachtelijke spierkrampen zoals kuitkrampen.

Wat zijn spierkrampen
Mogelijke oorzaken
Magnesium en calcium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit