Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht jujube

Ziziphus jujuba, Chinese dadel, rode dadel, Koreaanse dadel, Indiase dadel, jujube
Ziziphus jujuba, Chinese dadel, rode dadel, Koreaanse dadel, Indiase dadel, jujube

Geneeskracht van jujube

Het geroosterde zaad (dadelzaad, semen) van jujube (jujuba) bevat inhoudsstoffen die de hersencellen (neuronen) beschermen en kan bepaalde vormen van leverschade voorkomen. Ziziphin, een stof in de bladeren van de jujube, onderdrukt het vermogen om zoete smaak waar te nemen.

Verse jujube heeft een knapperige textuur en de heldere smaak van een appel. Gedroogde jujube smaakt meer naar een dadel en zit vol met energie, essentiële vitaminen en mineralen vooral vitamine C.

Jujube wordt culinair toegepast in de Aziatische keuken en in huidverzorgingsproducten wordt jujube toegepast om roodheid, zwellingen, rimpels en een droge huid te verminderen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van jujube

Jujube bessen en de zaden worden in de Chinese geneeskunde gebruikt om slaapproblemen te behandelen. Jujube bessen en jujube zaden bevatten verbindingen zoals flavonoïden, saponinen en polysacchariden. Hoge saponinegehalte van jujube hebben het vermogen om te werken als een natuurlijk kalmerend middel op het hele zenuwstelsel.

Jujube kan de maagdarmflora verbeteren en de blootstelling van darmslijmvlies aan giftige en schadelijke stoffen verminderen en werkt als een natuurlijke remedie tegen constipatie.

Doordat jujube veel kalium bevat, is het een uitstekend middel om de bloeddruk op een gezond niveau te houden. Kalium is nuttig om de bloedvaten ontspannen te houden. Wanneer de bloedvaten ontspannen zijn, is de doorbloeding en de druk veel beter.
Jujube is een middel voor het zenuwstelsel, het werkt kalmerend, angstdempend en slaapbevorderend.

Waarvoor kan jujube gebruikt worden

Dosering van jujube

  • De juiste dosis voor jujube is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor jujube vast te stellen.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van jujube

  • Er is niet genoeg informatie beschikbaar over de veiligheid en bijwerkingen van jujube-extract.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit