Doorgaan naar hoofdcontent

Voetschimmel natuurlijk behandelen

Atletenvoet, voetschimmel, atleetvoet, zwemmerseczeem, schimmelinfectie

Biotine

Biotine tekort gaat gepaard met huidafwijkingen zoals: bleekheid, schilferige huid (meestal rond ogen, neus en mond), dermatitis (ontsteking van de huid), gespleten haar, broos haar en dunner worden van het haar, verlies van haarkleur en broze nagels. Biotine kan de huid beschermen tegen acne, schimmelinfecties, uitslag, ernstige droogte en barsten.

Bittersinaasappel

Wanneer bittersinaasappelolie (citrus aurantium) op de huid wordt aangebracht kan het gebruikt worden voor de behandeling van huidinfecties. Het aanbrengen van bittere sinaasappelolie op de huid kan helpen bij ringworm, jeuk en voetschimmel.

Grapefruitzaad

Grapefruitzaad heeft een krachtig antischimmelwerking tegen candida albicansstammen. De antischimmel eigenschappen van grapefruitzaad ondersteunen de strijdt tegen candida aanvallen door de gistcellen die het lichaam hebben overgenomen te doden.

Pau D'arco

Naftoquinonen, inhoudsstof uit pau D'arco blijken een effectieve werking te hebben tegen candida albicans en minimaal 11 andere schimmels en gisten. Echter pau d’arco wordt vaak over het hoofd gezien bij de behandeling van Candida-schimmels.

Spilanthes

Spilanthes (ABC-kruid) werkt infectieremmend, lokaal verdovend en pijnstillend en verhoogt de bloeddoorstroming. Spilanthes houdt het mondslijmvlies gezond, helpt bij aften (mondblaasjes) en is een hulpmiddel bij huidschimmels.

Tea tree olie

Tea tree olie heeft antiseptiche (desinfecterende) eigenschappen tegen de meeste schimmels en bacteriën.
Oregano olie bevat desinfecteerde verbindingen thymol en carvacrol, 2 belangrijke inhoudsstoffen die effectief schimmelinfecties verhelpen.
Wat is voetschimmel (atletenvoet)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Oregano olie bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit