Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht van bittersinaasappel

Oranjebloesem, Citrus Aurantium, bittersinaasappel
Citrus Aurantium spp. amara, bittere oranje-appel, bittere sinaasappel, bittersinaasappel, sevillasinaasappel, zure sinaasappel, pomerans, zure oranje, Curaçaose oranje, pomerans, bitter orange

Geneeskracht van bittersinaasappel

De schil, bloem, blad, vrucht en vruchtensap van bittersinaasappel bevatten allemaal andere inhoudsstoffen.

Van de schil van de onrijpe vrucht wordt bittersinaasappelolie (citrus aurantium) gemaakt, deze bevat synephrine, vergelijkbaar met efedrine een inhoudsstof van efedra.

In voedingsmiddelen wordt bittersinaasappelolie gebruikt als smaakstof. De vrucht wordt gebruikt voor het maken van marmelades en likeuren zoals Triple Sec, Grand Marnier, Cointreau en Curacao. Omdat de vrucht zo zuur en bitter is, wordt het zelden gegeten. Bittersinaasappelolie wordt ook toegepast in cosmetica.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bittersinaasappel

Synephrine werkt positief op het zenuwstelsel en verwijdt de luchtwegen.

Wanneer bittersinaasappelolie op de huid wordt aangebracht kan het gebruikt worden voor de behandeling van huidinfecties. Het aanbrengen van bittere sinaasappelolie op de huid kan helpen bij ringworm, jeuk en voetschimmel.
Bittersinaasappelolie helpt bij ondersteunend bij schimmelhuidinfecties.

Waarvoor kan bittersinaasappel gebruikt worden

Dosering van bittersinaasappel

  • Bittersinaasappelolie uitwendig 1 tot 3 x per dag aangebrengen
Citrus Aurantium bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van bittersinaasappel

  • Bittersinaasappel kan bij gezonde volwassenen een hoge bloeddruk en een verhoogde hartslag veroorzaken. Er zijn gevallen bekend van gezonde mensen die flauwvallen, een hartaanval en/of een beroerte ervaren na het nemen van bittersinaasappel.
  • Omdat bittersinaasappel mogelijk onveilig is, vermijdt men het best bittersinaasappel tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit