Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht grapefruitzaad

Grapefruitzaad, Citrus x paradisi, pompelmoespit, pompelmoeszaad
Grapefruitzaad, Citrus x paradisi, pompelmoespit, pompelmoeszaad, grapefruit

Geneeskracht van grapefruitzaad

Grapefruitzaad bevat veel vitamine C, vitamine A, vezels, kalium en pectine. Sommige inhoudsstoffen werken als een antioxidant die de cellen beschermen tegen schade. Grapefruitzaad bezit antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen.

Grapefruitzaadextract (GSE) wordt toegepast om bacteriën en schimmels te doden, schimmelgroei tegen te gaan, parasieten te doden, voedsel te bewaren en water te desinfecteren.

Grapefruit wordt gebruikt als smaakstof in voedsel en dranken. Grapefruitolie wordt gebruikt als geurcomponent in zepen en cosmetica.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van grapefruit

Grapefruitzaad heeft een krachtig antischimmelwerking tegen candida albicansstammen. De antischimmel eigenschappen van grapefruitzaad ondersteunen de strijdt tegen candida aanvallen door de gistcellen die het lichaam hebben overgenomen te doden.

Grapefruitzaad wordt vanwege de antimicrobiële werking niet alleen inwendig gebruikt, maar kent ook toepassingen in keelsprays, neussprays, oordruppels, mondspoelingen, tandpasta's, douchegels, wonddesinfecterende sprays en andere producten voor persoonlijke verzorging.
Grapefruitzaad kan zowel schimmels als virussen en bacteriën bestrijden.

Waarvoor kan grapefruitzaad gebruikt worden

Dosering van grapefruitzaad

  • De juiste dosis voor grapefruit is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor grapefruit vast te stellen.
Grapefruitzaad bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van grapefruitzaad

De essentiële olie uit de vruchtschil

  • Niet uitwendig gebruiken, want is sterk fototoxisch (onder invloed van zonlicht treedt er een reactie op die de huid aantast) voor de huid door de furanocoumarines (verbindingen die sommige planten aanmaken om zich te beschermen tegen insectenvraat).
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit