Doorgaan naar hoofdcontent

Acne natuurlijk behandelen

Acne vulgaris, jeugdpuistjes, puistjes, vetpuistjes, pukkels

Amerikaanse toverhazelaar

Toverhazelaar (Hamamelis) aanbrengen op een acnegevoelige huid vertraagt de groei van bacteriën en vermindert ontstekingen, roodheid, vettigheid en bloedingen. Toverhazelaar verkleint de poriën en helpt overtollige olieproductie (het zweten) van mee-eters en hierdoor de ontwikkeling van mee-eters tegen te gaan. Toverhazelaar vermindert de ernst van onzuiverheden die zich onder de huid vormen en mee-eters die door gedroogde talgophopingen in de poriën kunnen ontstaan.

Caprylzuur

Caprylzuur (octaanzuur) is in staat om bacteriën te bestrijden die op de huid leven en infecties veroorzaken, waaronder dermatophilus congolensis en acne. Caprylzuur vermindert acne en huidontstekingen.

Castor

De moleculen van castorolie (wonderolie of ricinusolie) zijn klein, hierdoor kan het gemakkelijk doordringen in de onderliggende cellagen van de huid. Als het diep in de huid dringt, bestrijdt het bacteriën die de poriën kunnen verstoppen, terwijl het tegelijkertijd de geïrriteerde huid verzacht en hydrateert. Er is aangetoond dat castorolie Staphylococcus aureus bestrijdt, een bacterie dat in verband wordt gebracht bij de ontwikkeling van acne.

Driekleurig viooltje

Driekleurig viooltje werkt zuiverend en kan zowel inwendig als uitwendig toegepast worden voor elke huidaandoening (psoriasis, acne), maar ook voor auto-immuunziekten en oedeem.

Guggulu

Guggulu heeft een ontstekingsremmende werking en reinigende eigenschappen. Kan pijn, zwelling en roodheid (ontsteking) en het aantal uitbraken van nodulocystische acne verminderen. Nodulocystische acne zit die diep in de huid, veroorzaakt harde en pijnlijke cysten.

Kaneel

Kaneel kan specifieke bacteriën bestrijden waarvan bekend is dat ze acne veroorzaken.

Lavendel

Lavendelolie werkt ontsmettend, pijnstillend, wondhelend en vermindert jeuk bij (brand)wonden, acne, eczeem en ander huidproblemen.

Mangosteen

Mangosteen (Garcinia) is in staat om de productie van ontstekingsbevorderende cytokines, die bijdragen aan de vorming van acne te onderdrukken.

Mirte

Mirte kan acne en andere onvolkomenheden op de huid verminderen, wanneer de etherische olie lokaal wordt aangebracht, samen met een draagolie (bijvoorbeeld amandelolie). Organische verbindingen en krachtige antioxidanten in mirte kunnen de cellen helpen om sneller te genezen.

Monnikspeper

Gebruik van monnikspeper (vitex agnus castus) kan acne vulgaris verminderen, die sterk wordt beïnvloed door de vrouwelijke hormonale cyclus

Probiotica

Probiotica heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vooral lactobacillusbacteriën en bifidobacteriën hebben de potentie om huidaandoeningen te verminderen zoals eczeem, psoriasis, acne, abcessen en aften.

Tea tree

Tea tree olie heeft antiseptiche (desinfecterende) eigenschappen tegen de meeste schimmels en bacteriën. Tea tree is onder andere werkzaam tegen de bacterie papillomavirus dat wratten veroorzaakt, kan worden gebruikt voor uitwendige behandeling van allerlei infectieziekten en kan worden gebruikt bij de uitwendige behandelingen van acne.

Vitamine A

Vitamine A (betacaroteen) is nodig om glycoproteïnen te vormen, een combinatie van suiker en proteïne, die cellen helpen om zich te binden tot zachte weefsels, belangrijk om wonden te genezen en de huid te herstellen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een slechte teint, zelfs bij jongere mensen. Vitamine A kan acne bestrijden en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.

Zink

Tekort aan zink kan de oorzaak zijn van acne. Zowel inwendig als uitwendig kan zink toegepast worden bij de behandeling van acne en zweren, omdat zink ontstekingsremmend en antibacterieel werkt en ophopingen vermindert van dode huidcellen waardoor de poriën minder zullen verstoppen. Tevens speelt zink een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen. Bij het aanbrengen van zinkzalf op de huid, gaat het meteen de ontwikkeling van bacteriën tegen, waaronder de Propioni bacterium Acnes. Deze bacterie veroorzaakt ontstekingen bij acne. Zinktekort verzwakt het immuunsysteem en kan onrechtstreeks aften veroorzaken.

Wat is acne
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Caprylzuur bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit