Doorgaan naar hoofdcontent

Astragalus

Astragalus membranaceus, Mongolian milkvetch, Astragalus mongholicus, Astragalus propinquus, Tragant oder Bocksdorn, vliezige hokjespeul

Geneeskracht van astragalus

De wortel van astragalus bevat de inhoudsstof cycloastregenol waaruit een enkelvoudige molecule TA-65 geëxtraheerd kan worden. TA-65 activeert het eiwit telomerase, dat in staat is om telomeren aan het uiteinde van de chromosomen te herstellen en zelfs terug te verlengen. Daardoor kunnen cellen langer leven en optimaal functioneren. Hierdoor remmen we veroudering af en kunnen we er zelfs terug jonger gaan uitzien en voelen. Echter bevat astragalus slechts sporen van cycloastregenol, er is ongeveer 4 ton astragaluspoeder nodig om 1 kg TA-65 concentraat te verkrijgen, daarom zijn TA-65 supplementen duur.

De gewone astragalussupplementen waarvan niet TA-65 geëxtraheerd is, kunnen toegepast worden om het immuunsysteem te stimuleren en te verhogen, ontstekingen te verminderen, bij verkoudheid, infecties van de bovenste luchtwegen, allergieën, griep, fibromyalgie, bloedarmoede, HIV/AIDS, chronisch vermoeidheidssyndroom, nierziekte, diabetes, hoge bloeddruk, angina, astma, onregelmatige menstruatie, menopauze, om de sportprestaties te verbeteren.

Astragalus wordt soms op de huid aangebracht om de bloedtoevoer te bevorderen en wondgenezing te versnellen.

Er zijn verschillende soorten astragalus, sommige soorten bevatten de inhoudsstof swainsonine, dat in verband is gebracht met vergiftiging van vee. De meeste astragalussupplementen bevatten astragalus membranaceus dat niet de inhoudsstof swainsonine bevat.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van astragalus

Astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, werkt tegen virussen, antibacterieel en ontstekingsremmend. Voorkomt en bestrijdt infecties zoals verkoudheid, bronchitis, keelpijn/keelontsteking, griep, middenoorontsteking, virale infecties (herpes, simplex, coxsackie B2 en B3, parainfluenza type 1,...), chronische virale hepatitis, baarmoederhalsontsteking, hartspierontsteking, hersenweefselontsteking.

Veroudering: TA-65 activeert het eiwit telomerase, dat in staat is om telomeren aan het uiteinde van de chromosomen te herstellen en zelfs terug te verlengen. Daardoor kunnen cellen langer leven en optimaal functioneren. Hierdoor remmen we veroudering af en kunnen we er zelfs terug jonger gaan uitzien en voelen.

Astragalus ondersteunt de hartfunctie, verhoogt de contractiekracht van de hartspier, verhoogt de output van het hart, is een natuurlijke bloedverdunner, werkt bloeddrukverlagend en bevordert de zuurstofvoorziening. Werkt ondersteunend bij hartzwakte en hartkramp (afname klachten). Astragalus kan het aanpassingsvermogen van het hart aan veranderende omgevingsfactoren vergroten.

Waarvoor kan astragalus gebruikt worden

Dosering van astragalus

  • Astragalus extract 4 x per dag tussen de 250 tot 500 mg

Bijwerkingen en waarschuwingen van astragalus

  • Niet gebruiken in de acute fase van een infectie, tenzij op voorschrift
  • Niet gebruiken bij acute huidaandoeningen met warmte en roodheid
  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen (vanwege het ontbreken van studies).
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Synoniemen

Astragalus membranaceus, Mongolian milkvetch, Astragalus mongholicus, Astragalus propinquus, Tragant oder Bocksdorn, vliezige hokjespeul

Herkomst van astragalus

  • China
  • Mongolië

Beschrijving van astragalus

  • Groene struik (25-40 cm)
  • Typische (niervormige) peulvruchtjes met witte haren

Bloemen

Gele bloemen, lijken op boontjes

Bladeren

Tegenoverstaande bladstand, 12 tot 24 bladeren

Wortel

Gele lange, dunne wortel met veel kleine worteltjes

Astragalus in de keuken en andere toepassingen

De smaak is licht zoet en warm wanneer het wordt toegediend als een drankje gemaakt van de wortel en kan worden toegevoegd aan soepen, gekookt of gebakken met ander voedsel

Reacties

    Powered By ConvertKit