Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht Canadese geelwortel

Hydrastis canadensis, goudzegel, Canadese geelwortel, Canadese anemoon, goldenseal
Hydrastis canadensis, goudzegel, Canadese geelwortel, Canadese anemoon, goldenseal

Geneeskracht van Canadese geelwortel

De wortels van de Canadese geelwortel bevatten de belangrijke inhoudstoffen berberine, canadine en hysdrastine. Deze fytochemische stoffen hebben een krachtig samentrekkend effect op de slijmvliezen, verminderen ontstekingen en hebben een ontsmettende werking.

Canadese geelwortel heeft een positieve invloed op de slijmvliezen van het lichaam in zowel de luchtwegen, het verteringsstelsel, ogen en de urinewegen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Canadese geelwortel

Canadese geelwortel helpt bij de vertering door de productie van speeksel, gal en verteringsenzymen te bevorderen. Het bevordert tevens de eetlust. Ook vanwege de invloed op de slijmvliezen van het maagdarmkanaal is Canadese geelwortel goed voor de darmfunctie. Canadese geelwortel heeft antimicrobiële eigenschappen tegen bepaalde ziekteverwekkers die bacteriële diarree veroorzaken, waaronder Escherichia coli (E. coli) en Vibrio cholera (V. cholera). Canadese geelwortel remt de groei van Helicobacter pylori (H. pylori), een soort bacterie die kan leiden tot een acute of chronische ontsteking van het maagslijmvlies (maagontsteking) en maagzweren.

Canadese geelwortel heeft een positieve invloed op de slijmvliezen van het ademhalingssysteem, houdt de luchtwegen gezond. Canadese geelwortel heeft antibiotische eigenschappen en versterkt het immuunsysteem door de productie van antigenen (antistoffen of antilichamen) te verhogen en de ontstekingsbevorderende respons te verminderen, wat indirect leidt tot het beperken van de symptomen tijdens een infectie.
Berberine uit de Canadese geelwortel wordt voornamelijk ingezet bij luchtwegeninfecties en spijsverteringsproblemen.

Waarvoor kan Canadese geelwortel gebruikt worden

Dosering van Canadese geelwortel

  • De juiste dosis voor Canadese geelwortel is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor Canadese geelwortel vast te stellen.
Canadese geelwortel bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van Canadese geelwortel

  • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding.
  • Chronisch gebruik van Hydrastis canadensis, of gebruik in hoge doses, kan de absorptie van B-vitaminen beïnvloeden. In die gevallen wordt gelijktijdig gebruik van een vitamine B-complex aanbevolen.
  • Vanwege de invloed van Hydrastis op de absorptie van B-vitaminen, wordt bij langdurig gebruik van een hydrastis canadensis extract het gelijktijdig gebruik van een B-complex formule aangeraden.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit