Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht L-fenylalanine

L-fenylalanine, L-phenylalanine

Geneeskracht van L-fenylalanine

L-fenylalanine (L-phenylalanine) kan gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren en kan worden omgezet in het aminozuur L-tyrosine dat in schildklierhormoon kan worden omgezet en via L-dopa uiteindelijk de neurotransmitters dopamine, noradrenaline en adrenaline kan vormen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van L-fenylalanine

L-fenylalanine bevordert pigment-synthese en de migratie van melanocyten (cellen die verkleuren onder invloed van UV- en zonlicht) naar de pigmentloze huid onder invloed van zonlicht.

L-fenylalanine kan ondersteunend helpen bij het vermageren. L-fenylalanine een half uur tot 1 uur voor de maaltijd ingenomen, vermindert de voedselinname en verhoogt de cholecystokinine-spiegel (CKK), een hormoon dat de spijsvertering stimuleert en de eetlust onder controle houdt.

L-fenylalanine heeft het vermogen om de gemoedstoestand te verbeteren en te beschermen tegen depressie. Hoewel meer onderzoek nodig is, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat het krachtige stemmingsverhogende eigenschappen kan hebben.

L-fenylalanine kan werken als een natuurlijke pijnstiller en kan pijn verminderen die wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen.
L-fenylalanine (L-phenylalanine) kan niet door het lichaam worden aangemaakt, het is daarom een essentieel aminozuur.

Waarvoor kan L-fenylalanine gebruikt worden

Dosering van L-fenylalanine

  • Vitiligo: 50-100 mg per lichaamsgewicht L-fenylalanine per dag, naast blootstelling aan zonlicht.
  • Mensen die dagelijks veel kunstmatig gezoete dranken en voeding consumeren, overschrijden gemakkelijk de aanbevolen hoeveelheid L-fenylalanine.
L-fenylalanine (L-phenylalanine) bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van L-fenylalanine

  • Allergische reacties: jeuk, zwelling van handen en voeten, ademhalingsproblemen en tintelingen vooral aan de mond.
  • Verhoogde angstgevoelens, nervositeit en hyperactiviteit.
  • Fenylketonurie (hyperfenylalaninemie): is een aandoening waarbij men van nature uit niet het vermogen heeft om L-fenylalanine af te breken, daardoor hoopt l-fenylalanine zich op in het lichaam, waardoor zenuwcellen beschadigt geraken. Dit kan leiden tot hersenbeschadigingen.
  • Het is af te raden om L-fenylalanine supplementen en kunstmatige zoetstoffen te vermijden tijdens de zwangerschap om ontwikkelingsstoornissen te vermijden.
  • L-fenylalanine beter niet samen innemen met anti-depressiva.
  • Werkt spijsverteringsstoornissen en hoofdpijn in de hand.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit