Doorgaan naar hoofdcontent

Lage rugpijn natuurlijk behandelen

Lumbago, lage rugpijn, lendenverschot, spit

Bergthee

Bergthee (wintergreen) zalf, -gel of -olie zorgt dat pijnlijke gewrichten kunnen ontspannen, gezwollen en geïrriteerde pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door enkele druppels bergthee olie in te masseren verlicht worden. Bergthee kan de symptomen verminderen van artritis, reuma, lage rugpijn en chronische nekpijn.

Cayenne peper

Cayenne olie of zalf kan tijdelijk chronische pijn verlichten van verschillende aandoeningen, vooral uitwendig toegepast.

DL-fenylalanine

DL-Fenylalanine (DLPA) kan worden omgezet in fenylethylamine (een krachtige stemmingsverbeteraar), dat zorgt voor vermindering van de pijnbeleving zoals bij lage rugpijn, menstruatiepijn, hoofdpijn (migraine) en fantoompijn en zorgt voor verlichting bij een depressie.

L-fenylalanine

L-fenylalanine (L-phenylalanine) kan werken als een natuurlijke pijnstiller en kan pijn verminderen die wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen.

MSM

MSM ( methylsulfonylmethaan) gel of crème zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures. MSM leent zich zeer goed voor uitwendige toepassingen, wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege deze snelle penetratie van MSM in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid en de gel-vorm raken de poriën niet verstopt en wordt het effect snel merkbaar. MSM kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat kan zorgen voor sterke nagels, haar en een gezondere huid met minder kans op littekenvorming.

PEA

PEA (palmitoylethanolamide) beschikt over ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en wordt gebruikt bij zenuwpijn en pijn door ontstekingen. PEA kan ervoor zorgen dat in verschillende situaties het pijngevoel afneemt.

Schietwilg

Salicine een inhoudsstof uit schietwilg (Salix alba) werkt koortsverlagend, ontstekingsremmend, pijnstillend, beschermt het kraakbeen, ondersteunend bij reumatische aandoeningen: artrose, artritis (acute en chronische reumatische aandoeningen) met lichte tot matige pijn (vooral affiniteit met lage rugpijn).

5-HTP

Substance P is een neuropeptide dat betrokken is bij het transport van pijnprikkels van de perifere zenuwen naar het centraal zenuwstelsel. 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) is een directe voorloper van serotonine en heeft een algeheel verminderend effect op pijnsensaties, door het effect van de pijnmediator substance P te temperen. 5-HTP verbetert tevens de slaapkwaliteit, vermindert ochtendstijfheid, onrust en vermoeidheid.

Vitamine D

Vitamine D tekort kan deels een oorzaak zijn bij mensen met chronische pijnklachten (zoals bijvoorbeeld bij fibromyalgie). Lage vitamine D-spiegels hangen samen met meer pijnklachten, depressieve klachten en een verhoogde kans op een verminderde botmassa.

Reacties

    Powered By ConvertKit