Doorgaan naar hoofdcontent

Insectensteken natuurlijk behandelen

Insectenbeten, insectensteken, muggenbeet, bijensteek, wespensteek

Amerikaanse toverhazelaar (hamamelis)

Veel insectenwerende middelen en middelen die gebruikt worden bij insectenbeten bevatten toverhazelaar. Toverhazelaar vermindert irritatie, zwelling en jeuk bij insectenbeten.

Eucalyptus

Vanwege de antimicrobiële en antiseptische eigenschappen werkt eucalyptusolie ondersteunend bij huidirritaties zoals wonden, snijwonden, brandwonden, zweren insectenbeten.

Hysop

Hysop heeft antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het genezen van diepe snijwonden, littekens en insectenbeten.

Neem

Neem olie staat bekend om zijn eigenschappen om parasieten te bestrijden en als één van de meest efficiënte natuurlijke en niet giftige insectenwerende oliën.

Smalle weegbree

Smalle weegbree (Plantago lanceolata) verzacht de geïrriteerde huid, werkt jeukwerend omdat het allergische reacties op te huid vermindert.

Vitamine B1

Sommige mensen hebben baat bij het slikken van een vitamine B-complex. Het maakt hen minder aantrekkelijk voor muggen, die een hekel hebben aan de geur van Thiamine (vitamine B1).

Vitamine C

Gestoken door een insect, probeer dan zo snel mogelijk een vitamine C tablet. Om jeuk en pijn van een insectenbeet snel te verminderen: neem een vitamine C tablet en plet deze, bijvoorbeeld met een vijzel. Maak het topje van een vinger nat, doop deze in het vitamine C-poeder en wrijf hiermee de insectenbeet in. Ook de pijn van een kwallenbeet kan hierdoor overigens snel afnemen.
Het meest gebruikte middel tegen muggen is een muggenspray dat helpt om muggen en andere insecten op afstand te houden, maar er zijn nog andere middelen die kunnen bijdragen om minder last te krijgen van allergische reacties, die hieronder worden beschreven.
Last van insectensteken
Muggenspray bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit