Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn ademhalingsproblemen

Ademhalingsstoornissen, ademhalingsproblemen
Er zijn veel ziekten die de luchtwegen kunnen aantasten, waardoor het ademhalen wordt bemoeilijkt.

Door herhaalde infecties en blootstelling aan (fijn)stof of sigarettenrook, kunnen de longen hun elasticiteit verliezen (emfyseem). De luchtwegen zijn zeer gevoelig voor allergieën omdat irriterende stoffen zoals graspollen of huisstof gemakkelijk worden ingeademd en hooikoorts en/of astma veroorzaken.

Kanker aan mond en keel komen minder vaak voor, maar longkanker eist jaarlijks nog altijd veel slachtoffers. Hartklachten komen vaak voor op oudere leeftijd en kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, vooral in liggende toestand.
De longen zijn bijzonder kwetsbaar voor oxidatieve beschadigingen en hebben grote behoefte aan L-glutathion, één van de krachtigste lichaamseigen antioxidanten. De mucosa (slijmerige laag) van de luchtwegen neemt toe als gevolg van blootstelling aan oxidanten. L-glutathion voorkomt dat overmatige slijmvorming optreedt. Daarom is de opbouw van slijm in de luchtwegen vaak een vroeg teken van L-glutathion tekort. L-glutathion tekort wordt in verband gebracht met verschillende luchtwegaandoeningen zoals longbeschadiging bij pasgeborenen, astma en emfyseem. S-acetyl-L-glutation is de meest stabiele en actieve variant die het best door ons lichaam wordt opgenomen.

De meest voorkomende longproblemen

Mogelijke oorzaken
S-acetyl-L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit