Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidinen)

Geneeskracht van OPC

OPC's (oligomere proanthocyanidines) ook wel druivenpitextract genoemd, komen voor in druivenpitten en schil van blauwe druiven, zwarte bessen, groene en zwarte thee en verschillende andere planten met donkere bessen.

OPC's behoren tot de bioflavonoïden met een krachtige antioxidatieve en ontstekingsremmende activiteit. OPC's kunnen de bloedvaten ontspannen, het risico op hartziekten verminderen en hebben een positieve invloed op het bindweefsel, huid en andere weefsels en organen. Ze beschermen het lichaam tegen (vroegtijdige) veroudering.

OPC's werken 50 x krachtiger dan vitamine E en 20 x krachtiger dan vitamine C als antioxidant en zijn in staat om de bloed-hersenbarrière te overbruggen. Waardoor OPC's de hersenen positief beïnvloeden.

OPC's worden toegepast bij zenuwpijn, het bevorderen van wondgenezing, het voorkomen van tandbederf, het voorkomen van kanker, een oogaandoening die leeftijdsgebonden maculadegeneratie, slecht nachtzicht, leveraandoeningen, hooikoorts, het verbeteren van de bloedcirculatie in de aderen van de benen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van OPC's

OPC's worden preventie gebruikt bij de behandeling van hart- en vaatziekten, beschermt het hartweefsel tegen een gebrekkige doorbloeding, reguleren onder andere de doorstroming van de onderste ledematen (benen), gaat bloedklonters tegen en remmmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders. Duizeligheid is een symptoom van doorbloedingsstoornissen in het evenwichtsorganen en/of hersenen en wordt veroorzaakt doordat de hersenen (kortstondig) te weinig bloed en zuurstof krijgen. OPC's hebben een positieve invloed op de kransslagaders, normaliseren de bloeddruk en verlagen de cholesterol.

OPC's remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

OPC's remmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor de vorming en bescherming van de huid tegen veroudering en bevordert het natuurlijke afweersysteem.

OPC's verbeteren de doorbloeding van het binnenoor, wat de symptomen van tinnitus kan verlichten.

OPC's bevorderen de wondheling van huid en slijmvliezen. OPC's stimuleren de collageensynthese, ondersteunen de vorming van (vaatrijk) weefselvorming.
OPC's (oligomere proanthocyanidinen) behoren tot de meest krachtige natuurlijke antioxidanten en zijn breed inzetbaar bij aandoeningen veroorzaakt door oxidatieve stress. OPC's worden snel in het bloed opgenomen en door het hele lichaam verspreid.

Waarvoor kunnen OPC's gebruikt worden

Dosering van OPC's

  • Als onderhoudsdosis (OPC’s uit druivenpitten) 50 tot 100 mg per dag.

Welke voedingsstoffen versterken de werking van OPC's

  • In combinatie met vitamine C wordt de werking van OPC's versterkt, doordat ze samen synergetisch werken.
OPC's (oligomere proanthocyanidines) bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van OPC's

  • In de aangegeven dosering zijn van OPC’s geen contra-indicaties bekend.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit