Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht rood stinkhout

Rood stinkhout, Prunus africana, pygeum africanum, Afrikaanse pruim, Afrikaanse pruimenboom, pygeum
Rood stinkhout, Prunus africana, pygeum africanum, Afrikaanse pruim, Afrikaanse pruimenboom, pygeum

Geneeskracht van rood stinkhout

De bast van rood stinkhout bevat de actieve ingrediënten beta sitosterol (β-sitosterol), pentacyclische terpenen en ferulazuur. Rood stinkhout extract heeft de potentie om het enzym 5-alpha-reductase te blokkeren. 5-alfa-reductase is een enzym dat onder andere verantwoordelijk is voor de omzetting van het mannelijk hormoon testosteron in de meer actieve vorm dihydrotestosteron (DHT) of androstanolon.
Kruidenpreparaat van Unipharma bevat rhodiola rosea, rood stinkhout, zilverkaars, zink en seleen. Deze ingrediënten werken synergetisch op de prostaat en de potentie van mannen.
Dihydrotestosteron staat bekend als de grootste oorzaak van mannelijke kaalheid. Naarmate men ouder wordt neemt de dihydrotestosteron in het lichaam toe. Als de haarzakjes gevoelig zijn voor dihydrotestosteron, zullen deze gaan krimpen. Bij het krimpen van de haarzakjes, worden de haren steeds dunner met minder pigment en hebben een kortere levensduur. Uiteindelijk zijn de haarzakjes te zwak om haar te produceren en zullen afsterven.

Goedaardige prostaatvergroting treedt op door hormonale veranderingen die horen bij het (normale) verouderingsproces. Ondanks geleidelijke daling van de testosteronspiegel wordt in de prostaat meer vrij testosteron omgezet in het actieve dihydrotestosteron (DHT) dat de celgroei stimuleert in het weefsel dat de prostaatklier bekleedt. Dit is de belangrijkste oorzaak van een vergrote prostaat.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rood stinkhout

Rood stinkhout remt de binding van testosteron aan prostaatcellen, wat de vermenigvuldiging van prostaatcellen en prostaatvergroting vermindert. Een goedaardige prostaatvergroting kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hormonale veranderingen (zoals een teveel aan oestrogeen), slechte conditie van hart- en bloedvaten en een tekort aan zink. De prostaatklier kan ontstoken of vergroot worden naarmate mannen ouder worden. De prostaat drukt vervolgens de urinebuis samen, wat leidt tot problemen bij het plassen en resulteert in blaasontstekingen of blaasstenen.

Rood stinkhout kan werkzaam zijn tegen haarverlies, als haarverlies te wijten is aan overgevoeligheid van de haarzakjes voor dihydrotestosteron. Hierdoor krimpen de haarzakjes, wat resulteert in een kortere levensduur en een afname van de haarproductie.

Rood stinkhout remt de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron, hierdoor kan de testosteronspiegel enigzins in balans blijven.
Rood stinkhout (pygeum africanum) kan het aantal celdelingen, een groeifactor van de prostaat doen afnemen, er wordt minder testosteron omgezet in het prostaatvergrotende dyhydrotestosteron.

Waarvoor kan rood stinkhout gebruikt worden

Dosering van rood stinkhout

Prostaatvergroting

  • 50 tot 200 mg gestandaardiseerd rood stinkhout per dag.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van rood stinkhout

  • Bijwerkingen zijn meestal mild: constipatie, diarree, hoofdpijn en misselijkheid.
  • Niet geven tijdens de zwangerschap en het zogen.
  • Niet geven aan kinderen onder de 12 jaar.

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit