Doorgaan naar hoofdcontent

Prostaatvergroting natuurlijk behandelen

Prostatitis, prostaatvergroting

Beta sitosterol

Beta sitosterol wordt beschouwd als krachtige voeding voor de prostaat. Het zorgt er voor dat de prostaat niet veroudert. Testosteron in de prostaat gaat een verbinding aan met het enzym 5-alpha-ructase. Zo ontstaat het nieuwe hormoon dihydrotestosteron dat er voor zorgt dat dit mannelijk orgaan gaat groeien en zwellen. Beta-sitosterol heeft de eigenschap om de activiteit van het enzym 5-alpha-ructase op krachtige wijze te onderdrukken.

DIM

DIM (diindolylmethaan) voorkomt bij mannen de versnelling van de stofwisseling van testosteron, maar het voorkomt vooral de omzetting naar oestrogenen. Het verbetert bovendien de functie van de prostaat en vermindert bij de oudere man de nachtelijke aandrang tot urineren. Bij mannen van middelbare leeftijd of ouder is het belangrijk de omzetting van testosteron in oestrogenen te verminderen. Rond de leeftijd van 50 jaar, hopen oestrogenen zich op in de prostaat. Ze worden in verband gebracht met het uitzetten van de prostaat.

Pompoenpitten

Pompoenpitolie vermindert dihydrotestosteron in de prostaat, daardoor remt de groei van het prostaatweefsel af.

Rood stinkhout

Rood stinkhout remt de binding van testosteron aan prostaatcellen, wat de vermenigvuldiging van prostaatcellen en prostaatvergroting vermindert. Een goedaardige prostaatvergroting kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hormonale veranderingen (zoals een teveel aan oestrogeen), slechte conditie van hart- en bloedvaten en een tekort aan zink. De prostaatklier kan ontstoken of vergroot worden naarmate mannen ouder worden. De prostaat drukt vervolgens de urinebuis samen, wat leidt tot problemen bij het plassen en resulteert in blaasontstekingen of blaasstenen.

Saw palmetto

Zaagpalm (saw palmetto) kan de symptomen van een goedaardige prostaatvergroting verminderen, waaronder frequent urineren, pijnlijk urineren, plotselinge drang om te urineren en onvermogen om te plassen. Vermindert de drang om 's nachts te plassen (incontinentie), verhoogt de urinestroom en het gemakkelijker legen van de volledige blaas.

Vitamine E

Vitamine E remt ontstekingen van het prostaatweefsel en houdt het prostaatweefsel gezond.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat direct betrokken is bij de aanmaak van hormonen. Zink heeft een anti-aromatase werking en kan het enzym blokkeren dat testosteron omzet naar oestrogeen. Een tekort aan zink kan de activiteit van oestrogeen verdubbelen. Zink is van belang bij de vorming van zaadcellen en daarom een belangrijk mineraal voor de voortplantingen zorgt voor het behoud van gezond prostaatweefsel. Zo bevat de prostaat tot 10 x meer zink dan welk ander deel van het lichaam. Zink beschermt het prostaatweefsel tegen vrije radicalen en verhindert de omzetting van het enzym 5-alpha-ructase in het hormoon dihydrotestosteron. Zink heeft belangrijke functies in het lichaam, een zinktekort kan verschillende symptomen met zich meebrengen zoals impotentie en verminderde vruchtbaarheid.

Wat is een prostaatvergroting
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Saw palmetto bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit