Doorgaan naar hoofdcontent

Haaruitval natuurlijk behandelen

Haaruitval, haarverlies, kaal worden, verlies van hoofdhaar, alopecie

Biotine

Biotine tekort gaat gepaard met huidafwijkingen zoals: bleekheid, schilferige huid (meestal rond ogen, neus en mond), dermatitis (ontsteking van de huid), gespleten haar, broos haar en dunner worden van het haar, verlies van haarkleur en broze nagels. Biotine kan de huid beschermen tegen acne, schimmelinfecties, uitslag, ernstige droogte en barsten.

Cayenne peper

Cayenne olie of zalf verhoogt lokaal de bloedsomloop en kan daarom van nut zijn bij haaruitval.

Heermoes

Heermoes is een rijke bron van een organische silicium, een mineraal dat is gekoppeld aan haargroei, een gezondere huid en nagels. Silicium geeft het haar glans en de huid zachtheid. Heermoes herstelt, versterkt en versoepelt de huid, haar en nagels en kan afbrekende en scheurende nagels, splitsende haren, dun haar en haarverlies verminderen.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) is een bouwstof bij de vorming van huid, haar en nagels omdat het onderdeel is van keratine.

Rood stinkhout

Rood stinkhout kan werkzaam zijn tegen haarverlies, als haarverlies te wijten is aan overgevoeligheid van de haarzakjes voor dihydrotestosteron. Hierdoor krimpen de haarzakjes, wat resulteert in een kortere levensduur en een afname van de haarproductie.

Silicium

Kiezelzuur (silicium) is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt zwakke, broze nagels (die meteen afbreken), droog, dof haar en rimpels. Broze nagels zijn de eerste tekenen van een storing in het calciumgehalte en een gebrek aan silicium. Organisch silicium herstelt nagels snel (2 tot 3 weken). Het verhoogt de hardheid van de nagels en maakt ze glanzender en minder breekbaar. Rimpels kunnen ontstaan omdat silicium nodig is voor het vormen van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt. Silicium heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire (het tegengaan van de schadelijke effecten van vrije radicalen) werking.

Probiotica

Probiotica heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vooral lactobacillusbacteriën en bifidobacteriën hebben de potentie om huidaandoeningen te verminderen zoals eczeem, psoriasis, acne, abcessen en aften. Ook de oorzaak van haarverlies kan soms te vinden zijn in een slechte maag- en darmwerking. Wanneer bijvoorbeeld de maag onvoldoende maagzuur en pepsine (een belangrijk eiwitsplitsend enzym) aanmaakt, gaan veel voedingsstoffen verloren. Hierbij gaat het voornamelijk om aminozuren (de bouwstenen van eiwitten), mineralen en B-vitaminen zoals foliumzuur en vitamine B12. Vaak uiten de eerste klachten zich dan in de huid, haren en/of nagels, omdat zij voor onze gezondheid het minst essentieel zijn. Vitale organen, zoals het hart en de hersenen, staan immers vooraan bij de verdeling van schaarse voedingsstoffen. Dunner wordend haar gaat daarom vaak samen met brosse, afbrokkelende nagels.

Vitamine B12

Een tekort aan vitamine B12 ontwikkelt zich langzaam, het kan jaren duren vooraleer me de symptomen ontwikkelt zoals zwakke nagels, slechte conditie van het haar en haaruitval.
Trenker alline proderm capsules bevatten hyaluronzuur en keratine deze zorgen voor soepelheid, vochtbinding, betere bloedcirculatie en maken haar, huid en nagels sterk en flexibel.
Wat is haaruitval
Mogelijke oorzaken
Trenker alline proderm bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit