Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht L-methionine

L-methionine (aminozuur)

Geneeskracht van L-methionine

L-methionine is een essentieel aminozuur dat in het lichaam wordt aangetroffen en wordt gebruikt om eiwitten en peptiden aan te maken. Bovendien bevat L-methionine zwavel, dat door het lichaam wordt gebruikt voor een gezonde groei en metabolisme en het is verantwoordelijk voor de verbinding SAM-e (s-adenosylmethionine), die een goede werking van het immuunsysteem en neurotransmitters zoals dopamine, serotonine, melatonine celmembranen ondersteunen. Zwavel is in ons lichaam bijzonder belangrijk voor de ontgifting en de vorming van antioxidanten.

L-methionine is onderdeel van L-carnitine die betrokken is bij het vrijmaken van energie en gaat vermoeidheid tegen. Ook is L-methionine betrokken bij de vorming van melatonine, dat een hormoon is dat helpt bij het inslapen. Tevens is L-methionine betrokken bij de vorming van huid, haren en nagels.

Voldoende L-methionine stimuleert de werking van de oogspieren en gaat vetophoping in de aderen tegen. Methionine speelt een belangrijke rol bij de groei van nieuwe bloedvaten.

L-methionine is onderdeel van creatine, creatine zorgt voor snelle anaerobe energie bij krachttraining. Het menselijk lichaam gebruikt L-methionine om creatine te maken, een ander type aminozuur.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van L-methionine

L-methionine kan samen met foliumzuur het risico op dikkedarmkanker helpen verminderen.

L-methionine kan tremoren (ritmische, bevende, onwillekeurige bewegingen die ontstaat wanneer spieren zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen). L-methionine speelt een cruciale rol bij het voorkomen van veroudering als gevolg van oxidatieve schade en verlies van dopamine.

L-methionine heeft een positieve invloed op het botvolume, de botmineralisatie en het gehalte aan botmineralen.
Het lichaam gebruikt L-methionine om creatine aan te maken, dat belangrijk is om spieren van energie te voorzien. L-methionine is ook belangrijk om SAMe (S-Adenosylmethionine) te kunnen aanmaken, dat een belangrijke rol speelt bij de goede werking van het immuunsysteem, neurotransmitters en celmembranen.

Waarvoor kan L-methionine gebruikt worden

Dosering van L-methionine

Volwassenen hebben ongeveer 13 mg methionine per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. De hoeveelheid L-methionine supplement hangt af hoeveel andere aminozuren men binnenkrijgt via de voeding.
  • Peuters van 2 tot 5 jaar hebben 27 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig
  • Schoolkinderen van 10 tussen 12 jaar hebben 22 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig
  • Volwassenen van 18+ hebben 13 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig
L-methionine bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van L-methionine

Te veel L-methionine kan gezondheidsproblemen veroorzaken, tenzij u weet dat u een tekort aan L-methionine heeft, is er geen reden om supplementen in te nemen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit