Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre, Periploca sylvestris, Gymnema humile, Gymnema subvolibile, Asclepias geminata, Mardenia sylvestris, Gymnema inodorum, gurmar, gur mar
Gymnema sylvestre, Periploca sylvestris, Gymnema humile, Gymnema subvolibile, Asclepias geminata, Mardenia sylvestris, gurmar, gur mar

Geneeskracht van gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre is een klimplant afkomstig uit India en Afrika en wordt al heel lang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt. In India wordt de plant gurmar genoemd en betekent vernietiger van suiker.

De bladeren van gymnema bevatten inhoudsstoffen die de opname van suiker in de darmen verminderen. Gymnema kan insuline in het lichaam verhogen en de celgroei van de alvleesklier (pancreas) waar insuline wordt aangemaakt bevorderen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre werkt antidiabetisch en beschermt de pancreas, helpt bij diabetes type 2 en diabetes type 1. Gymnema kan zorgen dat de bloedsuikerspiegel en glucosespiegel afnemen. Vermindert de insulinebehoefte en geglycolyseerd hemoglobine (bloedkleurstof in de rode bloedcellen waaraan glucose is gebonden) na 6 à 8 maand.

Gymnema sylvestre vermindert de drang naar suiker en zoet, vermindert de eetlust en de drang naar tussendoortjes. Werkt ondersteunend bij obesitas, bevordert het afvallen zonder jojo-effect en vermindert overmatige drang naar zoet.
Gymnema sylvestre bevat inhoudsstoffen die de opname van suiker uit de darm verminderen, de hoeveelheid insuline in het lichaam kan verhogen en de groei van cellen in de alvleesklier (waar insuline wordt aangemaakt) kan verhogen. Gymnema sylvestre staat vooral bekend om zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, obesitas te bestrijden en het LDL-cholesterol te verlagen.

Waarvoor kan gymnema sylvestre gebruikt worden

Dosering van Gymnema sylvestre

  • De juiste dosis voor gymnema sylvestre is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor gymnema sylvestre vast te stellen.
Gymnema sylvestre bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van gymnema sylvestre

  • Niet geven aan zwangere vrouwen, vanwege het gebrek aan studies.
  • Niet geven aan mensen die allergisch zijn voor de asclepidaceae-familie.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit