Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht guggulu

Commiphora mukul, Commiphora wightii, Balsamodendron mukul hook, gugul, guggul, guggulu, mukul myrrh tree, false myrrh, Indische myrre
Commiphora mukul, Commiphora wightii, Balsamodendron mukul hook, gugul, guggul, guggulu, mukul myrrh tree, false myrrh, Indische myrre

Geneeskracht van guggulu

De gom-olie-hars van guggulu is verwant aan mirre. De hars bevat de belangrijke inhoudsstoffen guggulsteronen, fytosterolen, lignanen, diterpenen en ferulazuuresters. Deze inhoudsstoffen kunnen het cholesterolspiegel en triglyceridenspiegel verlagen. Eén van deze stoffen vermindert ook roodheid en zwelling die bij sommige soorten acne optreedt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van guggulu

Guggulu heeft een ontstekingsremmende werking en reinigende eigenschappen. Kan pijn, zwelling en roodheid (ontsteking) en het aantal uitbraken van nodulocystische acne verminderen. Nodulocystische acne zit die diep in de huid, veroorzaakt harde en pijnlijke cysten.

Guggulu verlaagt de cholesterolspiegel en de triglyceridenspiegel, na 3 maand inname van gugggulu daalt de cholesterol gemiddeld met 25 % en de triglyceriden met gemiddeld 30 %.
Guggulu zet slecht cholesterol om in goed cholesterol. Het verlaagt het triglyceridengehalte en het remt de vorming van plaque oftewel geoxideerd cholesterolaanslag op de wanden van de bloedvaten. De ontstekingsremmende werking en reinigende eigenschappen van guggulu zijn goed voor de huid. Het gaat verschillende huidaandoeningen tegen zoals acne, meeëters en overdreven talgproductie.

Waarvoor kan guggulu gebruikt worden

Dosering van guggulu per dag

  • Per dag 400 mg tot 1200 mg guggulu-extract, voor of tijdens de maaltijd innemen
Guggulu bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van guggulu

  • Niet geven tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding (baarmoederstimulerend en schildklierstimulerend)
  • Vanwege het bloedverdunnend effect: niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep
  • Niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld: een bloedende maagzweer)
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit