Doorgaan naar hoofdcontent

Te veel lipiden natuurlijk behandelen

Slechte vertering van lipiden (vetten)

Alfaliponzuur

Alfaliponzuur kan de LDL-cholesterolgehalte (slechte cholesterol) sterk verminderen. Daarnaast is alfaliponzuur in gereduceerde vorm (DHLA) in staat om de reperfusieschade zoals in de hersenen optreedt na een beroerte of in hartweefsel na een hartaanval te beperken.

Beta glucanen 1.3/1.6

Beta 1.3/1.6 glucanen verminderen de concentratie galzouten in de bloedcirculatie. Hierdoor worden vetten minder snel of niet volledig verteerd. Een verminderde of langzamere absorptie van deze vetten leidt tot een verlaging van het cholesterolgehalte.

Chroom

Chroom is nodig voor een normaal vetmetabolisme en cholesterolgehalte. Chroom kan vetten en het LDL-cholesterol helpen afbreken.

Guggulu

Guggulu verlaagt de cholesterolspiegel en de triglyceridenspiegel, na 3 maand inname van gugul daalt de cholesterol gemiddeld met 25 % en de triglyceriden met gemiddeld 30 %.

Policosanol

Policosanol is een volwaardig natuurlijk alternatief voor cholesterolverlagers als statines. Mogelijk kan policosanol bij gecombineerd gebruik met statines, volstaan worden met lagere doseringen statines om hiermee het risico op bijwerkingen te verminderen. Policosanol wordt toegepast bij aandoeningen die de gezondheid van het hart en de bloedvaten aantasten, policosanol is effectief bij het verlagen van het schadelijke LDL-cholesterol en het verhogen van het goede HDL-cholesterol. Bevordert de bloedcirculatie, vermindert ontstekingen van de aderwanden en heeft positieve effecten bij etalagebenen.

Psyllium

Psylliumvezels verlagen de cholesterolspiegel (LDL of slechte cholesterol) door cholesterolbinding en het stimuleren van galzoutvorming. Het beste effect van psyllium op de bloedsuikerspiegel treedt op wanneer psyllium tijdens een maaltijd ingenomen wordt. Naast het verlagen van de bloedsuikerspiegel, verlaagt de psylliumzaadschil ook het cholesterolgehalte bij mensen met diabetes met een hoog cholesterolgehalte. Sommige onderzoeken tonen aan dat psyllium het totale cholesterol met ongeveer 9% en LDL-cholesterol met 13% kan verlagen. Psyllium verlaagt de bloedsuikerspiegel na de maaltijd niet bij mensen die geen diabetes hebben. Psylliumvezels kunnen de systolische en diastolische bloeddruk bij mensen met overgewicht met hoge bloeddruk (hypertensie) aanzienlijk verlagen.Wat een positief effect heeft op de gezondheid van het hart.

Sytrinol

Sytrinol remt het enzym HMG-CoA reductase, dat een grote rol speelt in de aanmaak van cholesterol, daarnaast heeft sytrinol de potentie om hart- en vaatziekten tegen te gaan.

Wat zijn lipiden
Mogelijke oorzaken
Sytrinol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit