Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht granaatappel

Granaatappel, Punica granatum, Punica florida, granaatboom, granaatappelboom, grenadier, granatbaum
Granaatappel, Punica granatum, Punica florida, granaatboom, granaatappelboom, grenadier, granatbaum, pomegranate

Geneeskracht van granaatappel

De totale granaatappel (vruchtvlees, zaden, vruchtschil) en de wortelschors van de granaatappelboom, bevat veel mineralen, vitamine C en verschillende soorten polyfenolen (tanninen en flavonoïden). Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking, polyfenolen beschermen tegen de schadelijke inwerking van zuurstof, doordat het als antioxidant werkt.

De granaatappel is een frisse, zoetzure vrucht dat vers gegeten kan worden, maar ook granaatappelssap wordt veel gebruikt, door het vruchtenmoes van de bittere zaden te scheiden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van granaatappel

Granaatappel werkt ondersteunend tegen ziekten die ontstaan als gevolg van infecties (ontstekingen), tegen hart- en vaatziekten en artrose. De antioxidanten in de verschillende delen van granaatappel werken synergetisch, waardoor het totale granaatappelsap de voorkeur geniet dan op aparte inhoudsstoffen van de granaatappel.
Granaatappels bevatten kleine eetbare zaden met als inhoudsstoffen punicalagins (krachtige antioxidant) en punisch zuur (vetzuur), samen met andere nutriënten worden ze gekoppeld aan een grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

Waarvoor kan granaatappel gebruikt worden

Dosering van granaatappel

  • Er is geen standaard aanbevolen hoeveelheid voor granaatappelsap, maar over het algemeen is 8 tot 12 gram granaatappelsap per dag een veilige en gezonde hoeveelheid.
  • Verse granaatappelpitten of granaatappelsap zijn meestal tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Als het sap niet binnen de 5 dagen op is, kan het sap ingevroren worden om de smaak en kleur te behouden.
  • Zorg er altijd voor alleen 100 % puur granaatappelsap te gebruiken zonder toegevoegde suiker.
Granaatappel bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van granaatappel

  • De totale vrucht (vruchtvlees, zaden, vruchtschil) en de wortelschors niet geven tijdens de zwangerschap (vanwege een mogelijke stimulerende werking op de baarmoeder).
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten
>

Reacties

    Powered By ConvertKit