Doorgaan naar hoofdcontent

Hartritmestoornissen natuurlijk behandelen

Hartritmestoornissen, boezemfibrilleren, onregelmatige hartslag, atriumfibrilleren

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Cordyceps

Cordiceps heeft gunstige effecten op hart en bloedvaten, het houdt de meeste hartritmestoornissen onder controle, vermindert symptomen die horen bij ischemische hartklachten en chronisch hartfalen, verbetert de zuurstoftoevoer in het hart, vermindert de klontering van bloedplaatjes en voorkomt trombose.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) vetzuur. Bij ouderen kan een hoge omega 3-vetzuurspiegel beschermen tegen het risico van atriumfibrilleren. Atriumfibrilleren is de meest voorkomende vorm van hartritmestoornissen.

EPA

EPA (eicosapentaeenzuur) verbetert de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remt atherosclerose, verbetert de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), vermindert stijfheid in de slagaders, heeft een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaat trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlaagt de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten.

Granaatappel

Granaatappel werkt ondersteunend tegen ziekten die ontstaan als gevolg van infecties (ontstekingen), tegen hart- en vaatziekten en artrose. De antioxidanten in de verschillende delen van granaatappel werken synergetisch, waardoor het totale granaatappelsap de voorkeur geniet dan op aparte inhoudsstoffen van de granaatappel.

Hartgespan

Hartgespan werkt kalmerend op het hart, verlaagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, geeft een betere doorbloeding van de kransslagaders en verbetert de hart functie. Werkt ondersteunend bij hartstoornissen (zonder organisch oorzaak); nerveuze hartkloppingen door angst, emoties, nerveuze spanning, stress, hartkloppingen en te snelle hartslag door verhoogde schildklierwerking.

Kalium

Kalium is een belangrijke electrolyt, belangrijk voor de waterbalans en het reguleren van de vochtuitwisseling tussen cellen en weefsels, tevens is kalium essentieel voor de celmembraanpolarisatie. Kalium speelt een centrale rol bij het reguleren van de hartslag, zodat het hart zo efficiënt mogelijk kan functioneren. Een kaliumtekort kan aan de basis liggen bij spierzwakte en hartritmestoornissen en een verhoogde bloeddruk. Kalium verlaagt de kans op een beroerte en het beschermend effect is het grootst bij een ischemische beroerte (herseninfarct).

L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) blijkt het risico van overlijden na een hartinfarct te verlagen. Vooral de kans op hartritmestoornissen vermindert sterk. Van carnitine zijn positieve effecten aangetoond bij de primaire preventie van cardiovasculaire aandoeningen waaronder hartfalen. Maar ook na een reeds doorgemaakte hartinfarct heeft carnitine gunstige effecten op de mortaliteit en morbiditeit.

Magnesium

Magnesium is erg belangrijk voor de gezondheid van het hart, de grootste hoeveelheid magnesium in het hele lichaam bevindt zich in het hart. Magnesium werkt met calcium om de juiste bloeddruk te ondersteunen en hoge bloeddruk te voorkomen. Magnesiumtekort zorgt voor meer samentrekken van de slagaders, versnelde hartslag en onregelmatige hartkloppingen. Hart- en vaatziekten (door onvoldoende bloedtoevoer) is omgekeerd evenredig aan de magnesiumgehalte in het water dan wel in de grond. Prikkelbaarheid, zenuwaandoeningen, hoge bloeddruk, vaatvernauwing en vaatverwijding zijn allen gerelateerd aan de magnesiumspiegel. Magnesiumtekort blijkt tevens het ontstaan van aderverkalking, verhoogt vetgehalte in het bloed, hartritmestoornissen, schade aan de hartspier en een verminderde bloedtoevoer naar het hart in de hand te werken.

Meidoorn

Meidoorn heeft een herstellend vermogen op de hartspier, heeft een beschermende werking ten aanzien van hartcellen welke zuurstof en glucose missen. Een meidoornextract gestandaardiseerd op 1 mg oligomere procyanidinen kan verbetering laten zien bij klachten zoals benauwdheid en hartkloppingen en zorgt voor een betere toename van de doorbloeding in de slagaders en een effectiever zuurstofgebruik van het hart. Meidoorn helpt bij angina pectoris (hartkramp), problemen met de bloedsomloop, etalagebenen, hartritmestoornissen, hartzwakte, hoge bloeddruk en bij ziekte van Raynaud.

Olijfblad

Olijfblad werkt bloedvatverwijdend op de kransslagaders en perifere bloedvaten, stabiliseert en verlaagt het hartritme en zorgt voor minder sterke samentrekkingen. Kan helpen bij hartkramp, hartkloppingen en werkt bloeddrukverlagend (mits langdurig gebruik van olijfblad.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) verlagen het triglyceridengehalte, verminderen insulineresistentie, verlagen de bloeddruk, verminderen ontstekingen, gaan hartritmestoornissen en vorming van bloedstolsels in de aders tegen (trombose), hebben een gunstig effect op de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), houden de cholesterolvorming onder controle, verminderen de afzetting ervan in het lichaam en remmen slagaderverkalking.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) worden preventie gebruikt bij de behandeling van hart- en vaatziekten. OPC's beschermen het hartweefsel tegen een gebrekkige doorbloeding, ze reguleren onder andere de doorstroming van de onderste ledematen (benen). OPC's gaan bloedklonters tegen en remmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders. OPC's hebben een positieve invloed op de kransslagaders, normaliseren de bloeddruk en verlagen de cholesterol.

Taurine

Taurine (2-aminoethaansulfonzuur) wordt vaak gecombineerd met magnesium en vormt op deze manier magnesiumtauraat, dat gunstige effecten heeft op het hart, bloedvaten en bloeddruk. Taurine beschermt tegen (verergering van) hart- en vaatziekten, verlaagt een te hoge bloeddruk, verbetert de vetstofwisseling, remt de plaatjesaggregatie, remt aderverkalking en stabiliseert plaques, beschermt de hartspier, ondersteunt de hartfunctie bij hartfalen en gaat hartritmestoornissen tegen. Taurine verbetert de hartfunctie en de inspanningscapaciteit bij personen met hartfalen. Taurine heeft een functie in elektrisch actieve weefsels zoals hersenen en hart en stabiliseert daar de celmembranen, waardoor foutieve prikkeling van zenuwcellen wordt voorkomen.

Ubiquinol

Ubiquinol verbetert de energieproductie in het hart en beschermt deze tegen oxidatieve stress, gaat LDL-oxidatie tegen, verlaagt de LP(a)-spiegel (risicofactor voor hart- en vaatziekten), vermindert stroperigheid van het bloed en verbetert de endotheelfunctie (bedekkend laagje aan de binnenkant van hart, bloedvaten en lymfevaten). Ubiquinol wordt aanbevolen bij hypertensie, kransvatziekte, angina pectoris (pijnlijk gevoel op de borst), hartinfarct, bypassoperatie, hartfalen, beroerte, cardiomyopathie en hartritmestoornissen.

Vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel bij een verstoorde homocysteïnestofwisseling, 20 % van de mensen met hart- en vaatproblemen lijden aan een genetische afwijking, waardoor homocysteïne onvoldoende afgebroken wordt en oedeemvorming kan optreden. Een tekort aan vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur zijn ook belangrijke oorzaken bij een verhoogde homocysteïnespiegel, ze zijn essentieel om de homocysteïnespiegels te normaliseren.

Vitamine D

Vitamine D tekort verhoogt het risico op hoge bloeddruk en cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaataandoeningen). Vitamine D heeft een gunstige invloed op de antistollingseigenschappen en het cytokineprofiel van het bloed (cytokines worden uitgescheiden door de cellen van het immuunsysteem). hierdoor kan de kans op trombose verkleinen. Vitamine D kan de structuur en functie van de linker hartkamer verbeteren.

Wolfspoot

Wolfspoot (Lycopus virginicus) heeft de potentie om de hartslag te normaliseren.
Policosanol heeft positieve effecten op tal van risicofactoren die hart- en vaatziekten kunnen ontwikkelen. Hoewel aangenomen wordt dat octacosanol voor veel van de effecten verantwoordelijk is, blijkt in vergelijkend onderzoek het policosanolmengsel toch superieur te zijn boven octacosanol alleen. Policosanol maakt de bloedplaatjes minder plakkerig en vermindert het de neiging van bloed om te stollen.
Wat zijn hartritmestoornissen
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Policosanol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit