Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht huperzine A

Huperzia serrata, huperine A, Lycopodium serratum, toothed clubmoss, Chinese club moss
Huperzine A, Huperzia serrata, Lycopodium serratum, toothed clubmoss, Chinese club moss

Geneeskracht van huperzine A

Huperzine A is een inhoudsstof uit huperzia serrata dat het vermogen heeft om gemakkelijk door de hersenbloedbarrière te dringen en wordt beschouwd als een nootropic (een natuurlijke stimulerende middel dat de potentie heeft om cognitieve vaardigheden te verbeteren).

Huperzine A zorgt ervoor dat acetylcholine (neurotransmitter) wordt aangemaakt. Onze zenuwen gebruiken deze neurotransmitter om te communiceren met de hersenen, spieren en andere gebieden. Huperzine A kan een gunstige invloed hebben als er sprake is van geheugenproblemen en verlies van mentale vaardigheden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van huperzia A

Huperzine A speelt een essentiële rol bij mentale vaardigheden, verbetert het geheugen (tot zelfs 43 à 70 %), verbetert het leer- en concentratievermogen.

Huperzine A kan gemakkelijk door de hersenbloedbarrière dringen. Huperzine A zorgt ervoor dat acetylcholine (neurotransmitter) wordt aangemaakt. Deze neurotransmitter speelt een essentiële rol in het uitvoeren van mentale vaardigheden en kan dementie en de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen.
Huperzine A bevat het actieve neuronutriënt huperzine A (een nootropic) en kan ingezet worden om het geheugen en leervermogen in het algemeen te bevorderen. Huperzine A kan toegepast worden bij geheugenstoornissen, ziekte van Alzheimer, koorts, pijn, ontstekingen, menstruatieproblemen en het lichaam ontdoen van extra vocht door de urineproductie te verhogen.

Waarvoor kan huperzine A gebruikt worden

Dosering van huperzine A

  • 50 tot 300 mcg per dag
Voedingssupplementen bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van huperzine A

  • Het dagelijks gebruik van een acetylcholinesterase-inhibitor als de hoeveelheid acetylcholine verlaagd is (zoals bij dementie en de ziekte van Alzheimer) is logisch, maar bij gezonde mensen met een normale hoeveelheid acetylcholine, kan het permanent gebruik van een acetylcholinesterase-inhibitor (zolas huperzia serrata) mogelijk leiden tot een teveel van de neurotransmitter acetylcholine, met ongekende gevolgen. In die gevallen wordt aangeraden huperzia serrata niet meer dan 2 x per week te gebruiken.
  • Mogelijke nevenwerkingen zijn: wazig zicht, duizeligheid, diarree, verhoogde speekselproductie, misselijkheid, vertraagde hartslag, maagkrampen, zweten.
  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen.
  • Niet geven aan mensen met epilepsie (huperzia kan epilepsie uitlokken).
  • Niet geven aan mensen met hartritmestoornissen (huperzia kan hartritmestoornissen uitlokken).
  • Niet geven aan mensen met chronische luchtwegenaandoeningen als astma en emfyseem: huperzia kan de secretie van de slijmvliezen verhogen.
  • Niet geven aan mensen met BPH (begigne prostaahypertrofie): huperzia kan de aandrang tot urineren verhogen.
    Voedingssupplementen

    Index

    Aandoeningen
    Supplementen en extracten
    Powered By ConvertKit