Doorgaan naar hoofdcontent

Waarvoor oppassen tijdens de zwangerschap

Zwangerschap
  • Infectie door het listeria-bacterie komt meestal door het eten van besmette voedingswaren. Voedingsmiddelen kunnen besmet raken door het gebruik van rauwe, besmette ingrediënten. Voorbeelden zijn zachte kazen gemaakt van ongepasteuriseerde melk (bijvoorbeeld sommige soorten brie, camembert, feta en blauwe kaas) en vleesproducten (zoals gehakt en paté). Ook kan tijdens de productie van voeding kruisbesmetting optreden. Bijvoorbeeld bij de bereiding van kant-en-klaar producten of het wassen van sla met besmet water. Tijdens de zwangerschap kan listeria, de kans vergroten op vroeggeboorte.
  • Rauwe of gerookte zeevruchten, vlees en groenten, kunnen besmet zijn met bacteriën, zoals salmonella of toxoplasma gondii.
  • In zee gevangen vis kunnen hoge gehalte aan kwik bevatten, het consumeren van te veel kwik tijdens de zwangerschap kan leiden tot ontwikkelings- en hersenproblemen.
  • Rauwe eieren, kunnen salmonella bevatten waardoor uw baby het risico loopt op ontwikkelingsproblemen.
  • Cafeïne is best te vermijden tijdens de zwangerschap, om het mogelijke risico op een spontane miskraam te verminderen.
  • Alcohol tijdens de zwangerschap kan leiden tot abnormale zwangerschapsuitkomsten, zoals lichamelijke en neurologische ontwikkelingsproblemen bij het kind.
  • Roken is zeker niet aan te raden tijdens de zwangerschap.
  • Vermijden van bewerkte voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap is aan te raden, omdat deze voedingsmiddelen additieven, conserveermiddelen, ongezonde oliën, kleurstoffen en gifstoffen kunnen bevatten, die de zwangerschap negatief kunnen beïnvloeden. Kies in plaats daarvan verse voedingsmiddelen.
Essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, jodium, foliumzuur, choline, vitamine C, vitamine K, koper en selenium zijn uitermate belangrijk tijdens de zwangerschap. Evenals eiwitten, omega 3-vetzuren, enzymen, gezonde vetten en complexe koolhydraten bevorderen de gezondheid van de moeder en de baby.
Zwangerschap en voedingsstoffen
Voedingsstoffen die de zwangerschap ondersteunen
Supplementen/plantenextracten bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit