Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van een prostaatvergroting

Prostatitis, prostaatvergroting
Het is volkomen normaal dat de prostaat tijdens de puberteit groeit, totdat het ongeveer zo groot is als een walnoot. Rond de leeftijd van 25 jaar begint de prostaat weer heel langzaam te groeien. Prostaatgroei is niet voor elke man hetzelfde, bij sommigen groeit het veel meer dan bij anderen.
  • Androgenen , zoals testosteron, beïnvloeden de groei van de prostaat. De prostaat zet testosteron om in dihydrotestosteron (DHT) dat de celgroei stimuleert in het weefsel dat de prostaatklier bekleedt. Dit is de belangrijkste oorzaak van een vergrote prostaat en komt vaak voor tussen de puberteit en de jonge volwassenheid. Oestrogeen dat bij mannen aanwezig is, kan ook een rol spelen bij prostaatvergroting. Naarmate mannen ouder worden en de testosteronniveaus dalen, neemt het aandeel oestrogeen toe en kan dit de groei van de prostaat veroorzaken.
  • Slaapstoornissen, hoge bloeddruk en verhoogde cortisolspiegels zijn risico's voor hart- en vaatziekten, dat mogelijk een vergrote prostaat kan veroorzaken.
Saw palmetto ondersteunt de prostaatfunctie, doordat het dihydrotestosteron (DHT) verlaagt. De prostaat groeit door het mannelijk hormoon dihydrotestosteron (DHT) en ontstaat in het lichaam uit testosteron.
Wat is een prostaatvergroting
Mogelijke symptomen
Prostaatvergroting natuurlijk behandelen
Saw palmetto bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit