Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van lage rugpijn

Lumbago, lage rugpijn, lendenverschot, spit

Degeneratieve schijfziekte

De tussenwervelschijven die als schokdempers voor de wervels fungeren, degenereren van nature na verloop van tijd door het verouderingsproces. De pijn wordt meestal gevoeld in de cervicale wervelkolom (bestaat uit 7 halswervels) en de onderrug en kan ook verband houden met andere problemen, zoals een hernia of artrose.

Beknelde of samengedrukte zenuw

De pijn van een beknelde zenuw wordt veroorzaakt doordat die zenuw wordt samengedrukt tussen ligament, pezen en bot, hetzij door herhaalde bewegingen, of doordat de rug een lange periode in een bepaalde positie gehouden wordt.

Spier- of ligamentspanning

Spier- en ligamentverrekkingen komen zeer vaak voor en kunnen optreden wanneer de spieren te ver worden gestrekt. Het tillen van een te zwaar voorwerp, het te veel strekken van de onderrugspieren, vallen en/of extreme fysieke inspanning kan de spieren in de onderrug verzwakken, wat instabiliteit in de wervelkolom veroorzaakt en pijn kan veroorzaken.

Gebrek aan lichaamsbeweging

Bewegen is belangrijk omdat anders de spieren en gewrichten strak en zwak worden.
MSM ( methylsulfonylmethaan) gel of crème wordt snel en zeer goed door de huid opgenomen. MSM biedt verlichting van pijn, brengt zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid ervan bevordert.
Wat is lage rugpijn
Lage rugpijn natuurlijk behandelen
MSM gel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit