Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is lage rugpijn

Lumbago, lage rugpijn, lendenverschot, spit
Lumbago, (lage rugpijn, lendenverschot of spit), wordt omschreven als een milde tot hevige pijn, gevoel van ongemak in de lagere rug, tot hevige en pijnlijke spiercontracties in de onderrug die zowel de houding als de beweging aanzienlijk kunnen belemmeren.

Lage rugpijn kan acuut zijn (plots en sterk) of chronisch (wanneer de pijn langer dan 3 maanden aanhoudt). De pijn wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de rug. Kleine beschadigingen aan spieren, pezen of tussenwervelschijven (voornamelijk de lendenwervels) kunnen het gevolg zijn. Vaak is het niet duidelijk waar de pijn precies vandaan komt. Men spreekt dan over aspecifieke (niet door een bijzondere oorzaak teweeggebrachte) lage rugpijn. Deze kan uitstralen naar 1 of beide (onder)benen.

Lage rugpijn komt veel voor, maar vaak verdwijnen de klachten na een aantal dagen vanzelf. De helft van de mensen met acute lage rugpijn is na 1 week vrij van klachten. De kans op terugkeer van klachten is helaas groot. Acute lumbago kan soms ook overgaan in chronische lumbago.
MSM ( methylsulfonylmethaan) gel of crème wordt snel en zeer goed door de huid opgenomen. MSM biedt verlichting van pijn, brengt zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid ervan bevordert.
Mogelijke oorzaken
Lage rugpijn natuurlijk behandelen
MSM gel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit