Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn geheugenproblemen

Geheugenproblemen, geheugenzwakte, vergeetachtigheid
Leeftijdsgebonden vergeetachtigheid is normaal, maar bij het onthouden van dingen draait het om aandacht. Als u iets wilt onthouden, maar uw aandacht er niet bij hebt, zult u het vergeten, hoe goed u geheugen ook is. Bij aandacht draait het om motivatie. Vaak willen we dingen helemaal niet zo graag onthouden als we denken. Het kan zijn dat met de leeftijd die motivatie verandert, meer dan het geheugen zelf.

Verschil tussen vergeetachtigheid en dementie

Vergeetachtigheid is een onschuldig verschijnsel waarbij iemand zich tijdelijk iets niet kan herinneren. Bij dementie is de informatie niet meer toegankelijk en lijkt het alsof deze voorgoed is verdwenen. Vergeetachtigheid is een van de bekendste symptomen van dementie en alzheimer. Maar als je merkt dat je vergeetachtiger wordt, is dat niet meteen reden tot zorg. Ons lichaam wordt trager naarmate we ouder worden, en dat geldt ook voor onze hersenen.
Een slecht geheugen is van nature verbonden met andere psychologische problemen zoals angst, stress, depressie, vermoeidheid en slaapproblemen. Ook een traag metabolisme kan bijdragen dat de verwerkingssnelheid van de hersenen vermindert. Bacopa monnieri is een nootropisch kruid uit de Ayurveda (traditionele geneeswijzen in India) dat wordt gebruikt om het geheugen, concentratie en leervermogen te verbeteren en om angsten te verminderen.
Mogelijke oorzaken
Geheugenproblemen natuurlijk behandelen
Bacopa (brahmi) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit