Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een depressie

Depressie
Een depressie is een psychische aandoening, een verstoring van de stemming. Bij een depressie is men overmatig somber, neerslachtig en lusteloos. Depressieve stoornissen zijn samen met angststoornissen de meest voorkomende psychische aandoeningen.

Niet alle depressies worden opgemerkt, soms duurt een depressie niet lang en gaat het vanzelf weer over. Ook kan men al heel lang sombere gevoelens en andere depressieve verschijnselen ervaren en daardoor denken dat deze klachten normaal zijn.

Niemand heeft een volstrekt stabiele stemming, bij iedereen schommelt de stemming. Sommige dagen voelt men zich wat minder goed, andere dagen weer prima. Zelfs binnen 1 dag kan de stemming sterk wisselen. Deze schommelingen zijn normaal, mits ze binnen bepaalde grenzen blijven. Bij een stemmingsstoornis is de stemming voor langere tijd duidelijk anders dan je zou mogen verwachten, ook zijn de dalen dieper en de toppen hoger. Er is sprake van een stemmingsstoornis als een aantal symptomen enkele weken voortdurend aanwezig zijn en die het dagelijks leven duidelijk bemoeilijken of ontwrichten.

Meer en meer onderzoek laat zien dat ontstekingsprocessen en oxidatieve stress te maken hebben met het ziektebeeld depressie.
SAMe (s-adenosylmethionine) werkt bijzonder goed bij emotionele problemen, zoals een matige vorm van neerslachtigheid. SAMe zorgt voor een toename in de aanmaak van neurotransmitters dat het geestelijke vermogen beïnvloedt: verhoogt dopamine en adrenaline met een stimulerend effect en verhoogt serotonine en melatonine met een kalmerend effect.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Een depressie natuurlijk behandelen
SAMe (s-adenosylmethionine) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit