Doorgaan naar hoofdcontent

Maagontsteking natuurlijk behandelen

Maagwandontsteking, maagontsteking, gastritis, maagaandoening, maagslijmvliesontsteking

Aardappelsap

Rauwe aardappelsap helpt bij maagontsteking dat veroorzaakt kan worden door slechte eetgewoonten, medicijnen, Helicobacter Pylori en neutraliseert overmatig maagzuur.

Berberine

Berberine in de zuurbes heeft antimicrobiële en schimmelwerende capaciteiten. Door het vermogen van bacteriën af te remmen om zich aan cellen te hechten, kan zuurbes helpen bij de bescherming tegen vele infecties zoals blaasinfecties, urineweginfecties, maag- en darminfecties.

Canadese geelwortel

Canadese geelwortel remt de groei van Helicobacter pylori (H. pylori), een soort bacterie die kan leiden tot een acute of chronische ontsteking van het maagslijmvlies (maagontsteking) en maagzweren.

Gember

Gember prikkelt de warmtegevoelige receptoren van de maag, fungeert als drager en optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen (de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen nemen toe). Deze eigenschap van gember zorgt dat de maag minder snel geïrriteerd raakt en spijsverteringsklachten zoals darmkrampen verminderen. Gember reduceert maagwandontstekingen, beschermt en hersteld de maagslijmvlies.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon. Kamille kan zweervorming helpen voorkomen en kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.

L-carnosine

L-carnosine bestrijdt samen met zink de helicobacter pylori bacterie, een combinatie van zink en l-carnosine biedt goede bescherming van de maagwand tegen verschillende stimulantia en minstens zo effectief is als de reguliere maagzuurremmers.

Probiotica

Probiotica helpt bij het bestrijden van helicobactor pylori, die verantwoordelijk kan zijn voor het ontstaan van maagzweren. Probiotica heeft een positief effect op gastritis (maagontsteking) veroorzaakt door helicobactor pylori.
Probiotica remt de groei van Helicobacter pylori door productie van bacteriociden (bacteriedodend middel). Helicobacter pylori leeft in de maag van mensen waar hij zich kan blijven handhaven. De bacterie heeft de potentie om een ontsteking van de maagwand te veroorzaken. Probiotica zoals Lactobacillus en Bifidobacterium zijn goed voor het bevorderen van een optimale darmgezondheid en beschermen je tegelijkertijd tegen elke maag- en darmstoornis.
Wat is een maagontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Probiotica en prebiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit