Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een maagontsteking

Maagwandontsteking, maagontsteking, gastritis, maagaandoening, maagslijmvliesontsteking
Gastritis (maagslijmvliesontsteking) is een spijsverteringsprobleem dat wordt veroorzaakt door een ontsteking dat het maagslijmvlies aantast.

Indigestie en ontsteking van de maagwand wordt soms door elkaar gehaald omdat beide soortgelijke symptomen veroorzaken. Maar af en toe een indigestie (storing van de spijsvertering door een overvolle maag) ervaren is niet hetzelfde als een maagwandontsteking.

De onderliggende reden dat een maagontsteking zich ontwikkelt is te wijten aan een verzwakte bekleding (maagslijmvlies) van het spijsverteringskanaal, die normaal gezien de maag beschermd tegen spijsverteringszuren en spijsverteringssappen.

Een ongezonde levensstijl zoals roken, alcohol, een ongezond eetpatroon, medicijnen dragen bij aan de ontsteking in de maag en verhogen de kans op het ontwikkelen van gastritis.
Probiotica remt de groei van Helicobacter pylori door productie van bacteriociden (bacteriedodend middel). Helicobacter pylori leeft in de maag van mensen waar hij zich kan blijven handhaven. De bacterie heeft de potentie om een ontsteking van de maagwand te veroorzaken. Probiotica zoals Lactobacillus en Bifidobacterium zijn goed voor het bevorderen van een optimale darmgezondheid en beschermen je tegelijkertijd tegen elke maag- en darmstoornis.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Maagontsteking natuurlijk behandelen
Probiotica en prebiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit